Petitchef

STOLLEN - COZONAC DE CASA NEMTESC

STOLLEN - COZONAC DE CASA NEMTESC mal

O alternativa deloc de neglijat in aceasta perioada a sarbatorilor de iarna, la cozonacul clasic (mai ales daca nu aveti timp sau nu va place sa framantati mult ), este acest STOLLEN-cozonac nemtesc la origini, plin de fructe si arome.

Desi pare greu de abordat, in realitate este mai simplu de facut decat cozonacul nostru.

Gustul difera, deoarece e vorba de aluaturi diferite (al nostru, clasic , e cu aluat dospit...acesta are aluat de consistenta checului mai degraba), insa ceea ce conteaza de fapt este cat de bun e si cat de repede sa face .

Iata ingredientele : faina 500g, unt 200 g, crema de branza fricheso 200 g, zahar 200g, 3 oua mari (eu am folosit oua de gaina crescuta la curte cu porumb. ), 100 ml lapte dulce, samburi de nuca 100g, samburi de migdale 100g, stafide 100g, curmale taiate bucatele 100g, 5 linguri de coniac, 1 esenta de rom, coaja rasa de la 2 portocale, 1 praf de copt, un sfert de lingurita de sare si boabe de piper roz (puneti piper numai daca va place )..si zahar praf vanilat 200g pentru tavalirea de la final.

Si iata cum se prepara :

untul, la temperatura camerei se fraca spuma cu zaharul, apoi se adauga pe rand ouale si se amesteca bine.

...se adauga crema de branza si se amesteca ...

apoi laptele....si se amesteca

urmeaza faina cernuta bine...mai intai o amestecati cu spatula si abia apoi cu mixerul

acum e vremea sa punem coniacul, romul si coaja de portocala ( ca sa se pastreze fara sa se usuce, eu dau coaja de portocala pe razatoare, apoi o amestec cu zahar si o pun intr-o cutie bine inchisa. rezista la firigider pana la 10 zile)

dupa ce se amesteca aromele se adauga fructele si samburii ...

Aluatul astfel obtinut se aseaza in forma dorita (bine unsa si tapetata cu faina ) si se pastreaza la temperatura camerei cca 1 ora.

Se coace la 180* in jur de 50-60 minute.(dupa 35 se verifica )

Caldut se tavaleste prin zaharul praf vanilat . Rezultatul e fantastic.

Ca sa stea moale,dupa ce sa raceste , e neaparat nevoie sa-l pastrati invelit sau acoperit . Eu il tin invelit in folie alimentara.

Incercati sa preparati Stollenul , merita ! :)

Va doresc sa aveti bucurie in suflete si sa nu uitati sa sarbatoriti Nasterea Mantuitorului nostru Isus Hristos cu inima curata :)!










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cozonac de post
Cozonac de post
4 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Gogosi de cozonac cu dulceata (crafle)
Gogosi de cozonac cu dulceata (crafle)
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Cozonac de post cu glazura
Cozonac de post cu "glazura"
12 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cozonac rosenkranz
Cozonac "rosenkranz"
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cozonac rosenkrantz
Cozonac rosenkrantz
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cozonac cu nuca si cu mac
Cozonac cu nuca si cu mac
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Retete de cozonac Retete de cozonac Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează