Petitchef

Supa de creveti iute-acrisoara, peste la cuptor

Supa de creveti iute-acrisoara, peste la cuptor Supa asta s-a facut singura, eu doar am pregatit materia prima: niste creveti (in reteta de baza, din "Fish Dishes", se recomanda 300 de grame), doua linguri de ulei vegetal, la mine de coco(s),
ceva ardei iute, o capatana-doua de usturoi, un pic de ghimbir feliat subtire, doua tulpini de lemongrass,
aproape un litru de supa de peste, cinci frunze de kaffir lime,
vreo doua lingurite de zahar brun, ceapa verde si lime sau,
daca n-avem, lamaie. De stors.
Intai se frig in tigaie crevetii pana devin roz.
Ii punem pe-o farfurie si-n aceeasi tigaie incalzim uleiul vegetal,
adaugam ardeiul iute, usturoiul si, dupa o jumatate de minut, supa de peste, ghimbirul, lemongras(s)sul zdrobit, frunzele de kaffir lime maruntite si zaharul si lasam pe foc moderat cam cinci minute,
dupa care azvarlim si crevetii si, pentru cine pofteste, o mana de taitei de orez. Dupa alte doua minute, punem zeama de lamaie (lime) dupa gust
si recunoastem faptul: erau bune si niste frunze de coriandru in schema.

Pestele au fost odata trei prieteni: un somn mai degraba mic si doi pastravi,
asternuti la tava unsa cu ulei si cu unt dupa cum spune reteta-sursa,
in asteptarea unui sos:
respectiv, un morcov marisor ras se caleste dimpreuna cu o ceapa majora tocata marunt pana se inmoaie amandoua... faina n-am pus ca n-am vazut rostul...
se toarna niscai apa, se pun doua rosii curatate de pielite si taiate cuburi, usturoi, cimbru, dafin, putina sare. Dupa ce se ajunge la consistenta corespunzatoare, se pun trei linguri de smantana si trei de coniac,
apoi se toarna totul peste pestele din tava
si se da la cuptorul incins dinainte pentru circa o jumatate de ora.
S-au potrivit somnul grasut si pastravul delicat,
si unul, si celalalt, buni de mancat!









Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa cu capac de foietaj
Supa cu capac de foietaj
3 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Supă asiatică de pui super aromată și reconfortantă
Supă asiatică de pui super aromată și reconfortantă
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Supa crema de napi, cartofi si bacon
Supa crema de napi, cartofi si bacon
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Supă de roșii și busuioc
Supă de roșii și busuioc
6 porții
1 h 21 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa rece de castravete
Supa rece de castravete
2 porții
10 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Supa de conopida si fistic
Supa de conopida si fistic
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează