Petitchef

Tocana de oaie cu bere neagra si piure

?tiu, aduce a “Irish Stew“, aveam chef de a?a ceva, numai c? folosii ce ingrediente avui prin b?t?tur?, pe lâng? cele de baz?.



Am adunat a?a: carne de oaie (b?i, da’ oaie, oaie, a?a, de vârst? senectu?ii ?i foarte proasp?t?, ghinion teribil), ceap?, porumb, maz?re, bere neagr?, ardei gras ?i iute (nu sunt în poz?) ?i ce ne trebuie pentru un piure (cartoful ciudat din poz?, lapte, unt, sare).



Va spun re?eta, poate locui?i într-o zon? în care vaca ?i oaia nu se t?ie când ies din produc?ie. Bag la final erat?.

A?adar se pune la în?bu?it ceapa cu ardeii, f?r? sare, pentru c? vine ?i carnea, da? Carnea nu se pune la fiert ?i la fript cu sare, la în?bu?it ?i mai pu?in, c? r?mâne iasca. Asta s?rac? pân? la urm? a fost bun?, dac? mai puneam ?i sare fierbeam ?i acuma la ea.

Dup? ce se înmoaie ceapa ?i ardeii se adaug? carnea ?i pu?in? f?in? (dac? vre?i, pur op?ional).



Când carnea î?i schimb? culoarea se adaug? berea, pu?in câte pu?in, eu o ?in la cald, s? nu cauzez ?oc termic oii moarte. Apropos, mai ?ti?i propozitiile alea din vocale? Aia de la ?coal? cu care lu?m inevitabil zece? “Oaia aia e a ei“.



Ei, se las? s? scad?, dac? e nevoie mai punem ?i apa (cald?) ?i la final ad?ug?m maz?rea ?i porumbul. Apoi acoperim cu piure.



Am pus ?i ni?te a?chii de parmezan pe pl?cinta asta ?i am dat la cuptor pân? când ar?ta cum mi-a pl?cut mie. Canci grade ?i timp. Ca la bunica, pân? se face.



Am delimitat por?iile cu ni?ic? boia, poate mai r?mâne.

(A?i v?zut emisiunea cu Gheorghe Turda în care spune cum se propor?ioneaz? por?iile? Ei, se propor?ioneaz? conform urmelor de boia.)



Dac? e bun?? E nemaipomenit?. Ce e în neregul?? Imediat dup? sexyune.



În primul rând carnea a fost tare … tare. Superb? crud?, dar când a luat-o focul, de?i am tratat-o corect, a fost mult prea proasp?t?, celula’ a dracu’ pe ea.

A? fi pus ciuperci, nu porumb, nu am g?sit în drumul meu ceva convenabil a?a c? am pus porumb. Da, e bun?, spre excelent?, dar parc? cerea ni?te ciuperci, deci dac? face?i (aiurea) pune?i la c?lit ?i ni?te p?l?rii într-un picior.

Partea a treia, o fi bun? de b?ut, e bere de gagici, dar Ursus negru la mâncare, hmmm, nu. Mai bine d?deam un leu în plus ?i luam altceva. Sau puneam trei gr?unte de zah?r.

Concluzie: e bestial? dar se poate ?i mai bine. Dup? ore de fiert (c? îi d?dui ?i cu kukta în cap pân? la urm?) carnea a devenit moale, cum trebuie, se tope?te . Dar parc? tot cu bere alb? ar fi mers mai bine. Altfel, de?i îmi fac autocritica, v? rog s? încerca?i ?i variant? asta :D C? eu nu cred c? mai am de unde s? va dau, hard roc aleluia.










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tocana de legume (conserva)
Tocana de legume (conserva)
10 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tocana de miel - revista felicia
Tocana de miel - revista felicia
4 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tocana de porc cu legume si taitei lati
Tocana de porc cu legume si taitei lati
4 porții
1h30m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Piure de cartofi - simplu si rapid
Piure de cartofi - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Aligot - piure de cartofi cu branza
Aligot - piure de cartofi cu branza
4 porții
50 min
Ușor
4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.