Petitchef

Trigoane cu dovleac si mere

Trigoane cu dovleac si mere
Ei da a venit toamna si parca imi este dor de mirosul de scortisoara si dovleac din bucatarie, si imi este tare, tare dor de Africa de Sud... asa ca uite am gasit o leguma delicioasa si parfumata originara din aceasta minunata tara, pentru cine nu a fost acolo este o destinatie de vacanta absolut fascinanta si de neuitat...dar sa va spun cum am impachetat aceste trigoane. Bineinteles ca nu am avut cum sa fac doar cu dovleac ci si cu mere amestecate, asa ca am luat un pachet de 500gr dovleac ras prin razatoare, 4-5 mere mari le-am calit impreuna intr-o cratita pe foc, apoi am adaugat 4 linguri de miere, am lasat sa scada timp de 5 min pe foc. dupa ce am inchis focul am adaugat 2 linguri sanatoase de scortisoara. Mai puteti adauga si o mana de stafide care au fost inmuiate in rom, ei ce arome.....sunt cu gandul la paharele deja...

Apoi am decongelat un pachet de foi de placinta, am taiat fasii late de 7-8 cm, am adunat cate trei patru foi lipite intre ele cu unt si putin zahar topit - le-am uns cu pensula-vezi imaginea de mai jos ...

Dupa ce sa racit compozitia de mere si dovleac am pus cate o lingura in coltul foii, si am impachetat din colt in colt


Am adunat toate trigoanele intr-o tava de cuptior preincalzit la 200C si le-am tinut acolo aprox. 20min. Dupa ce sau racit am presarat zahar pudra cu scortisoara,pofta buna!










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Latte cu condimente de dovleac
Latte cu condimente de dovleac
1 porții
2 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu flori de dovleac, ricotta și fistic
Paste cu flori de dovleac, ricotta și fistic
2 porții
22 min
Foarte ușor
Rețetă Paste cu dovleac
Paste cu dovleac
2 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa crema de dovleac placintar
Supa crema de dovleac placintar
3 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează