PAȘTELE marcheaza miracolul Invierii Domnului, iar actele de purificare din Saptamana Luminata readuc echilibrul si armonia crestinilor.
Ciocnitul oualor se face dupa reguli precise: persoana mai in varsta (de obicei barbatul) ciocneste capul oului de capul oului tinut in mana de partener, in timp ce rosteste cunoscuta formula „Hristos a Inviat”, la care se raspunde „Adevarat a Inviat”.
Batranii spun ca din primul ou ciocnit in ziua de Pasti trebuie sa manance toti membrii familiei, pentru a fi intotdeauna impreuna.
Daca ai ciocnit un ou cu doua galbenusuri in prima zi de Pasti, pregateste-te de nunta. O vorba veche din batrani spune ca ai sa te insori foarte curand.
In mai multe sate din Moldova, traditia cere sa ne spalam pe fata cu apa dintr-un vas in care au fost puse flori, bani si un ou rosu. Se zice ca astfel vom fi rumeni precum oul rosu, bogati si sanatosi. Tot traditia spune ca, cel care se spala ultimul cu apa din acest vas ia banii.
Bucovinenii ciocnesc ouale incondeiate „cap cu cap” in prima zi de Pasti si abia din a doua zi le ciocnesc si „dos cu dos”.
La 15 decembrie 2020, la Roma, directorul general al FAO, a lansat Anul international al fructelor si legumelor 2021, se arata pe www. fao. org.
FAO si Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca fiecare adult...
Conopida are un miros placut, nu foarte puternic, dar proaspat, este crocanta si are un gust usor dulce. Poate sa fie murata, fiarta in apa sau la aburi, prajita, coapta, facuta pane sau consumata ca atare.
Se...
Dovleacul este un aliment complex, cu un pret accesibil, de la care sunt folosite florile, semintele si miezul; fiind o leguma tare care se consuma cu precadere prelucrata termic, dovleacul este un produs care se...
Sezonul capsunilor a inceput, iar mirosul imbietor al acestora este mai mult decat ispitor, este un indemn de a le cumpara. Noi va sfatuim sa cumparati fructe si legume de sezon si nu crescute fortat in sere, numai...
Daca aveti ciocolata, timp, stati bine cu indemanarea, va puteti realiza singuri, fulgii de ciocolata. Va aratam noi in video reteta de mai jos ce simplu este.
Nicio inspiratie pentru cina? Optati pentru o reteta rapida si economica. In plus, conservele de ton reprezinta o modalitate convenabila de a satisface consumul recomandat de peste. Descoperiti cele mai bune 15 retete...
Deserturi pufoase si delicioase cu branza dulce sau sarata. Se pregatesc rapid, iar ingredientele sunt la indemana. Retetele sunt explicate pas cu pas in imagini. →
O cutie de naut, are intrebuintari culinare multiple Haideti sa vedem impreuna 8 retete perfecte ce pot fi facute cu naut.
→ Dar tie, ce reteta iti place sa prepari cu naut?
Cand ai pofta de dulce, te gandesti la tort. Ei da, si ca sa fie si mai apetisant te-ai gandit sa adaugi chipsuri de ciocolata in ea? Odata ce aluatul tau este gata, il pui cu grija intr-o tava si il dai la cuptor....