Petitchef

Pavlova ca la mama ei acasa

Desert
10 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

10 porții
- 4 albusuri la temperatura camereiun praf de sare - 220 g + 50g zahar

- 1 lingura de amidon

- 1 lingura otet de vin alb

- 1/2 baton de vanilie

- 250 ml frisca lichida, batuta binecapsuni/kiwi/ce fructe va plac

Preparare

Etapa 1

Incingeti cuptorul la 140grade. Tapetati o tava cu hartie-pergament si desenati pe hartie un cerc cam de 20 cm diametru .

Etapa 2

Bateti albusurile spuma impreuna cu praful de sare, apoi incepeti sa incorporati , lingura cu lingura, cele 220 g zahar, batand in continuare. Cand ati adaugat tot zaharul si s-a format o spuma tare si lucioasa, adaugati si amidonul, otetul si vanilia si mai bateti cateva secunde.

Etapa 3

Asezati bezeaua in tava, inauntrul cercului desenat, nivelati bine si bagati-o la cuptor pentru o ora, la 130grade, pana ce exteriorul devine roz-crem palid.

Etapa 4

Dupa o ora, stingeti focul si lasati-o sa se raceasca in cuptorul cu usa intredeschida, timp de cateva ore.

Etapa 5

Bateti frisca bine de tot, impreuna cu zaharul ramas (50g) si asezati-o deasupra belezei. Deasupra asezati fructe dupa pofta inmii.




Comentarii:

07/02/2014

Cred ca este un desert super fin

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Ciupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si Salate

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale