Petitchef

Penne quattro formaggi cu spanac

Felul principal
2 porții
5 min
25 min
Ușor
Cvartetul vesel de branzeturi e muzica pentru papilele mele gustative, asa ca cel mai bine e sa stau cu o farfurie fierbinte de paste in brate si sa ma uit la unul din multele seriale preferate.

Ingrediente

Numarul de porții: 2
250 gr penne

100 gr mozzarella rupta in bucatele

75 gr parmezan ras

50 gr cascaval (sau orice fel de branza)


sare, piper alb

un cub de unt (20 gr)

200 ml smantana dulce

400 de grame de spanac proaspat

Preparare

  • Se fierb pastele al dente in apa cu sare si cativa stropi de ulei, conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Se pune cubul de unt la topit intr-un vas, se adauga smantana dulce, branzeturile si spanacul taiat bucatele si se incalzesc pana totul se transforma intr-un sos cremos si gustos. Se asezoneaza cu sare si piper si se amesteca pennele in compozitie.

Întrebări:




Comentarii (17):

25/05/2015

Nu se pune ulei la fierberea pastelor pt. ca se''taie'' nu mai face priza sosul cu pastele.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
27/03/2015

La fierberea pastelor nu se adauga niciodata ulei, invata si tu ceva de la italieni! Si nu cred ca pe ambalajul pastelor scrie o asemenea gogomanie!

am gătit această rețetă (1) (1) Abuz
29/06/2013

Mhuoaaaaaaa,,ffff bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
John_, 07/03/2020

1. Pastele se fierb doar cu apa si sare.
2.Sosul de smantana trebuie preparat separat, cu doua galbenusuri, si se adauga la final.
3. Cascaval sau orice fel de branza? Hmm...Ce fel de reteta e asta?
Desigur ca orice fierbe intr-o tigaie se poate manca dar pana la o reteta adevarata e cale lunga.

(0) (0) Abuz
26/05/2015

Rapidă, foarte bună, dar cu multe calorii

(0) (0) Abuz
24/05/2015

Gustos ,bun

(0) (0) Abuz
23/05/2015

Italienii nu pun NICIODATA ulei in apa in care fierb pastele, e un obicei barbar!

(0) (0) Abuz
28/03/2015

F.gustoasa,buna

(0) (0) Abuz
27/03/2015

Felicitari pentru reteta...(.as vrea sa spun doar ca fiecare are propria reteta iar daca ne place ori nu,putem s-o spunem la modul civilzat, Mai era putin si erai gata sa dai de pamant cu cine a postat reteta...rusine,pentru cel-cea de-o stea care se comporta in felul acesta...)

(1) (0) Abuz
Lixandra, 27/03/2015

Cred ca ar fi mai bine daca mai intai punem spanacul in untul topit si-l lasam sa se caleasca putin si mai apoi adaugam smantana si branzeturile .

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Penne rigate cu branza si cascaval la cuptor
Penne rigate cu branza si cascaval la cuptor
8 porții
1 oră
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Penne quatro formaggi
Penne quatro formaggi
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Penne quatro formaggi
Penne quatro formaggi
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Somon in crusta cu spanac
Somon in crusta cu spanac
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Penne gratinate
Penne gratinate
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Merluciu cu spanac in crusta
Merluciu cu spanac in crusta
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.