Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pana se incorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedant alternand cu laptele.
Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura dar sa fie mai gros decat cel de clatite.
Se curata merele, se taie bucatele sau felii si se calesc cu zahar pana scade sucul pe care-l lasa. Cand sint calite se adauga un pic de scortisoara si se lasa sa se racoreasca. Se unge tava cu unt si se presara cu faina.
Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la 180 grade C, in cuptor preincalzit. Se scoate si se pune amestecul de mere calite.
Se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru cca. 40 de minute. Cand este gata se pudreaza cu zahar pudra, se taie cand este racita complet.
Ce sa zic mai nou toate rețetele sunt cu cantitate putina și nu iasă reteta cum trebuie eu am dublat de la început cantitățile și tot puțin este deși am o tava nu prea mare nici prea mica rețetele de la jamila Anita îmi iasă perfecte ! În tava mea dar deja de la restul care postează rețete nu îmi iasă cantitățile sunt prea mici
Cred ca pentru o tava normala de aragaz ar fi de luat in considerare porție dubla,cel putin pentru aluat. Nu am fost atenta daca s-a specificat marimea tavii. Multumesc, pierdusem reteta de la mama :-D Este o prajitura simpla, rapida, ieftina, sigura.
Comentarii (72):
O rețetă foarte bună. Eu am făcut-o în tava de chek
Este delicioasa
Mulțumesc foarte frumos explicata de mare ajutor când vrei ceva simplu bun și rapid
Foarte buna și eu am făcut-o chiar și azi
Super!
Usor de facut!
Cea mai buna rețetă!Eu am făcut în tava 20/30,rețetă dubla, bineînțeles.Cu mere și cu dovleac.
Încercați cu alta unitate de masura ex: cana calitate,suta de grame: ceva nu e bine la lingura.
Foarte buna prajitura. Am facut o intro tava cu dimensioni 20×30 si a iesit bine.
Ce sa zic mai nou toate rețetele sunt cu cantitate putina și nu iasă reteta cum trebuie eu am dublat de la început cantitățile și tot puțin este deși am o tava nu prea mare nici prea mica rețetele de la jamila Anita îmi iasă perfecte ! În tava mea dar deja de la restul care postează rețete nu îmi iasă cantitățile sunt prea mici
Cred ca pentru o tava normala de aragaz ar fi de luat in considerare porție dubla,cel putin pentru aluat.
Nu am fost atenta daca s-a specificat marimea tavii.
Multumesc, pierdusem reteta de la mama :-D Este o prajitura simpla, rapida, ieftina, sigura.