Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pana se incorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedant alternand cu laptele.
Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura dar sa fie mai gros decat cel de clatite.
Se curata merele, se taie bucatele sau felii si se calesc cu zahar pana scade sucul pe care-l lasa. Cand sint calite se adauga un pic de scortisoara si se lasa sa se racoreasca. Se unge tava cu unt si se presara cu faina.
Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la 180 grade C, in cuptor preincalzit. Se scoate si se pune amestecul de mere calite.
Se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru cca. 40 de minute. Cand este gata se pudreaza cu zahar pudra, se taie cand este racita complet.
Comentarii (57):
Cea mai buna reteta si foarte usoara
Mie îmi place mult rețeta asta doar ca pun dublu în loc de 6 porții pun pentru 12 porții este exact aceeași chestie din fiecare ingredient pui dublu.
Superba!!!
Super, super bună și ușor de făcut!
O reteta delicioasa, dar cantitatea de aluat este destul de putina și ajunge pentru o tava cu dimensiunile 19x 25. Mulțumesc.
Foarte buna! MULTUMESC.
❤❤Super buna
F buna si simpla
The Best!
Cea mai buna prăjitura si rețeta! Toată familia o adoră!