Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Tort cu nuca - gordon ramsay

(4.40/5 - 40 voturi)

8 comentarii

Aceasta reteta apartine marelui bucatar Gordon Ramsay incununat cu 13 stele Michelin ! Am primit cadou de la sotul meu cartea sa de bucate "Bucataria lumii" din care am pregatit acest tort scaldat intr-o baie cu mirodenii. Dupa ce gusti o bucatica ai senzatia ca-ti desfunda papilele gustative intr-un mod inedit. In Grecia ,acest desert, este denumit karydopita si se srveste cu o lingura de iaurt grecesc . Incercati-l si nu o sa regretati !!!

Tort cu nuca - Gordon RamsayTipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 6 porții
Timpul de preparare: 1 oră
Timpul de gătire: 40 minute
Gata în: 1 h, 40 m
Dificultate: Ușor
Ingrediente:

Ingrediente:

5 oua mari
2 linguri coniac
coaja rasa si zeama de la o portocala
90 gr. zahar tos
1/2 lingurite scortisoara macinata
1/4 de lingurita de cuisoare macinate
20 gr. de faina
2 lingurite praf de copt
35 gr. de crutoane vrchi de o zi
175 gr. miez de nuca
unu topit pentru uns

SIrop cu mirodenii

125 gr. de zahar tos
150 ml. de apa
3 cuisoare
1 baton scortisoara
zeama si coaja rasa fin de la o lamaie
Preparare:

Mod de preparare :

Preincalziti cuptorul la 190 de grade .Ungeti cu unt o forma de tort de 23 de cm ( forma mea a vut diametrul de 26 cm si a iesit perfect) .
Intr-un bol mare ,bateti galbenusurile ,coniacul (eu am avut Campari si nu s-a simtit nici o modificare a gustului, in rau ),coaja si zeama de portocala,pana obtineti o compozitie omogena si cremoasa.

Puneti intr-un mixer zaharul,scortisoara,cuisoarele,faina,praful de copt,crutoanele si 150 gr. de nuca si amestecati pana obtineti granule fine.Puneti amestecul intr-un bol mare .In alt bol curat ,bateti albusurile spuma .

Amestecati compozitia cu galbenus cu cea de crutoane,apoi adaugati cu atentie albusurile,folosind o lingura mare de metal,pana omogenizati.

Turnati compozitia de tort in tava si lasati-o la cuptor 40 de minute.Se inteapa cu o scobitoare sa se verifice daca este gata.

Cat timp tortul este la cuptor, preparati siropul cu mirodenii ( eu l-am preparat la inceput pt. ca trebuie turnat rece)..Puneti toate ingredientele intr-o cratita mica si amestecati-le la foc potrivit pana dizolvati zaharul.Asteptati sa dea in clocot si lasati la foc mic 5 min.Asteptati sa se raceasca si se strecoara printr-o sita intr-un borcan

Cnd tortul este gata,scoateti-l din cuptor si intepati-l pe toata suprafata cu un betisor.Presararti deasupra restul de nuci,(eu am pus cateva in plus):)apo puneti cu o lingura siropul racit peste tortul fierbinte.

Se lasa sa se raceasca inainte de a-l servi.

Pofta buna !



Printează pagina
De Toamna07 (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Maa...ooceni vkusna!!

5 / 5

De obicei retetele lui gordon sunt super ,la cum arata tortul asta imi viene sa-l mananc cu ochii

5 / 5

Foarte bun

5 / 5

Este un tort delicios si nu inteleg cum pot fi persoane atat de abjecte incat sa spuna despre o prajitura ca este infecta .

1 / 5

Infect!!!!!!!!!!!!!

4 / 5

Deliciooooos

... click aici pentru a vedea toate comentariile (8)


Rețete inrudite


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Tiramisu

Tiramisu
dezgustător
delicios