Tort cu nuca de cocos

(4.61/5 - 114 voturi)
15 comentarii


  • Tort cu nuca de cocos
  • Tort cu nuca de cocos, Poza 2
  • Tort cu nuca de cocos, Poza 3
  • Tort cu nuca de cocos, Poza 4
  • Tort cu nuca de cocos, Poza 5
Tipul rețetei: Altele
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 40 minute
Gata în: 1 h, 10 m
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

(pentru o tava cu diametrul de 26 cm si 8-12 portii)
Blat:

1. 4 oua
2. 300 gr zahar
3. 200 gr faina
4. 100 gr nuci
5. 10 linguri apa fiarta
6. 1 plic de praf de copt


Crema:

1. 300 ml lapte
2. 2 linguri amidon alimentar
3. 200 gr zahar pudra
4. 200 gr unt la temperatura camerei (preferabil unul nemtesc, de foarte buna calitate, 82%)
5. 50-70 gr nuca de cocos
6. zeama de la o jumatate de lamaie (dupa gust poti sa mai adaugi)


Pentru ornat: fructe, nuci pisate.

Preparare:

Tare dragi imi sunt retetele scrise de mana pe un colt de foaie si pastrate bine, ani de-a randul, pitite intre copertile vreunei carti de bucate. Coltul acela de hartie poarta intotdeauna cu el o poveste. Multumesc! ;)


Pentru blat, freci galbenusurile cu zaharul, apoi adaugi rand pe rand cate o lingura de apa fiarta. Adaugi faina amestecata inainte cu praful de copt si nucile pisate. Albusurile le bati spuma si le inglobezi incet cu o spatula in compozitie. Torni in tava unsa si tapetata cu faina si lasi la cuptor la 180 de grade 40 min.

Intre timp te poti ocupa de crema. Laptele il pui la fiert cu cele doua linguri de amidon (la inceput o sa fie foarte lichid insa se va ingrosa brusc dupa cateva minute), amestecand continuu pana se obtine consistenta dorita (ca o budinca foarte groasa). Lasi la o parte sa se racoreasca.

Untul il freci cu zaharul, adaugi laptele cu amidon, nuca de cocos, zeama de lamaie si amesteci bine. Lasi crema la frigider cam ora sau pana devine tartinabila. Blatul il lasi sa se raceasca pe un gratar, apoi il tai pe jumate, obtinand doua blaturi. Un sfert din crema o pui intre blaturi iar cu restul imbraci intreg tortul. Presari nuca pisata si ornezi cu fructe. In servesti rece, este mult mai gustos dupa ce a petrecut cateva ore la frigider. Pofta buna!





Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 27/06/2013, 12:43

Eu am facut aceasta reteta , doar ca nuca am inlocuit-o cu fulgi de migdale si am facut crema de ciocolata si amestecata cu crema de unt si a iesit super bun

(0) (0) Abuz
DIANA30
5 / 5DIANA30
Postat 02/02/2012, 09:11

Si ornat , da' cred ca si f gustos .

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 02/11/2012, 16:39

Sper sa fie multumiti ospitii.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 14/04/2013, 07:54

Foarte delicios

(0) (0) Abuz
silvia_l2013
5 / 5silvia_l2013
Postat 29/11/2013, 03:21

Arata superb!!!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 02/02/2012, 09:00

Frumos ornat!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 01/03/2013, 12:44

Foarte frumos

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 24/05/2013, 17:48

Foarte tare

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (15)

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Deserturi cu nuca de cocosDeserturi cu nuca de cocosMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Notificări
Pentru a nu pierde nimic de pe Petitchef, activați notificările.

(c) Madeinwork | Mențiuni legale