Petitchef

Tort jeleu cu lapte

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
0,5 l lapte

vreo 3 linguri cacao

zahar dupa gust

aroma vanilie

1 si 1/2 plic gelatina

150 gr. nuci


jeleu  partea alba:

0,5 l lapte

zahar dupa gust

150 g. nuca cocos

-aroma

1 si 1/2 plic gelatina

Preparare

  • Se pune laptele pe foc cu zaharul, cand incepe sa fiarba se opreste focul si se pune gelatina si nuca macinata ,plus aroma de vanilie.
  • Se pune in forma si se lasa la rece pana se incheaga.
  • Se face prin aceeasi metoda descrisa mai sus si se pune in forma. A facut intai partea alba, apoi cea cu cacao fiindca a rasturnat si mi-a ramas aceasta forma.
  • Este un tortulet light, racoros si destul de rapid. In reteta originala are si un blat, dar eu am facut fara. Cine doreste o gaseste aici .

Întrebări:




Comentarii:

18/04/2012

Its souper

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort de ciocolata si jeleu de capsuni
Tort de ciocolata si jeleu de capsuni
6 porții
1h20m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort de bezea cu crema si jeleu de capsuni
Tort de bezea cu crema si jeleu de capsuni
6 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos Petitchef
Tort cu nuca de cocos Petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort de morcovi umplut cu cheesecake
Tort de morcovi umplut cu cheesecake
10 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadeleDe ce sa consumam lapte de capra?De ce sa consumam lapte de capra?Pecorino - banza italiana din lapte de oaiePecorino - banza italiana din lapte de oaie

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.