Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Paine alba italiana / White italian bread

REȚETE


MENIUL ZILEI

Arhiva meniurilor

Primirea meniului zilnic
de (Vizitează situl)
(5.00/5 - 6 voturi)




Parca cea mai buna paine de pana acum! O paine simpla, alba, pufoasa.
Reteta am gasit-o pe forum culinar.ro, este de la draga de Laura Leckerein care are o gramada de retete bune de painica si nu numai. Multumesc Laura ca ne impartasesti din retetele tale minunate!
Ingrediente:
300 ml. apa (lapte)
2 Linguri ulei de masline
1 lingurita zahar (miere)
1 lingurita sare
5 gr. drojdie uscata sau 20 gr. drojdie proaspata
550 gr. faina alba
Am folosit Programul 1 - Paine de baza de 1 Kg - Coaja inchisa. Cand mai avea 15 minute de copt, am uns-o cu galbenus.
De data asta am asteptat ca sa se raceasca bine si apoi am taiat-o. Pufoasa si facuta tare bine. Se vede si urma cutitului de framantat ce ramasese in paine.


Si aceeasi reteta + 1 lingura de coriandru, iar painea doar framantata si dospita la MP, dar coapta in cuptorul aragazului.



Pufoasa si aromata.

Imprimer cette page




Punctează această reţetă:


Rețete inrudite


Articole conexe



Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec
dezgustător
delicios