Paine din gris / pan de semola de trigo

Paine din gris / pan de semola de trigo
Altele
Foarte ușor
2 h 52 m

Aici va arat si miezul care i-l poate avea. O bunatate de paine nu ve-ti regreta daca o ancercati.Si nu contine nice multa drojdie, deci e mai sanatoasa.

Ingrediente

4

Restul ingredientelor:

Preparare

Preparare2 ore
Gătire52 min
  • Amestecat ingredientele de pornire ( maia).
  • Dupa 16 ore pune restul de ingrediente an MP. Iar dupa 2 min i-i adaug maia putin cate putin.
  • Pun coca intr-un castron uns cu ulei.Si i-l pun an cuptor fiind oprit. Aici o vedeti dupa o ora de dospit.
    Rastorn compozitia pe planseta unsa cu ulei.
    O presez cu degetele, si aduc toate marginile inspre centru.
  • Pregatesc un castron cu un prosop care are destula faina si gris.Si pun coca.
    Si aici o vedeti iar dupa o ora de dospire.
  • Rasturna-o cu foarte multa grija direct an tava unsa si cu gris pe ia. Am facut si o incercare de a-i face o cruce, dar fost frica sa nu scada aluatu. Urmatoarea o voi taia mai adanc caci sigur nu scade. Am cercetat putin despre asta.
  • Am introdus-o la cuptor fiind incins la 230 ºC pus si un vas cu apa in interior, la 2 minut am pulverizat cu apa in cuptor, iar dupa 20 minut iar am pulverizat cu apa. A mai stat 20 minut si a fost gata, numai ca mai lasat-o 10 minut cu cuptorul incins se anfasoara in prosop si o lasam sa se raceasca. Daca se mananca toata se poate consuma si calduta.
  • Aici va arat si miezul care i-l poate avea. O bunatate de paine nu ve-ti regreta daca o ancercati.Si nu contine nice multa drojdie, deci e mai sanatoasa.

Punctează această reţetă

DDaniela B

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: