Petitchef

Paine "Floarea-soarelui"

Antreuri
8 porții
2 ore
1 oră
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Nu am surprins chiar toate etapele , si-asa mi-a fost greu sa fac fotografii des.Ca imagine de ansamblu, va spun ca aceasta painica este alcatuita din 3 parti:2 randuri de petale si mijlocul.
    Se framanta bine,bine aluatul ..aici eu am trisat, am pus mixerasul cel cuminte sa faca treaba in locul meu, pret de vreo 20 minute ..saracutul nu s-a impotrivit, nu s-a plans si, pentru ca nu a facut nici un scandal, l-am oprit la fiecare 5 minute sa-si mai odihneasca motorasul Dupa ce il framantam , lasam aluatul la dospit o ora apoi il taiem in 2 parti egale.

    Prima o impartim in 5 mingiute egale (si reprezinta randul exterior de petale), iar a doua o impartim in 6, dintre care una putin mai mare ca celelate 5.Cele 5 reprezinta randul interior de petale, iar cea de-a 6-a, mijlocul.

    Repet, primele 5 mingiute din prima jumatate reprezinta 5 foi pe care le intindem cu facaletul si le le suprapunem , si care formeaza exteriorul painii, adica primul rand de petale.
    Celelalte 5 mingiute reprezinta alte 5 foi, putin mai mici, tot suprapuse, pe care le asezam una peste cealalta si care formeaza al doilea rand de petale, cel dinspre interior spre exterior.
    Mingiuta a 6-a, care este mai mare decat cele 5, reprezinta inima painicii, si o asezam tocmai la sfarsit.
    Si acum sa va explic procedeul.
    Pentru randul exterior de petale, intindem cele 5 foi in forma rotunda si le suprapunem intr-o tava mare, plata, fara margini, si pe care am pus hartie de copt.
    Deci, punem prima foaie, o ungem cu unt topit sau margarina, apoi punem peste ea a 2-a foaie, o ungem, si tot asa , pana la a 5-a, pe care o facem putin mai mare decat celelalte 4, ca sa le acopere cand o intindem peste ele.Cea-a de-a 5- a foaie nu se unge.

    In colajul acela de poze unde am inserat diferite etape de preparare, a 9-a fotografie arata cele 5 foi suprapuse, cu ultima mai mare decat celelate 4.Cu un cutit bine ascutit facem 4 taieturi incepand de la 1, 2 cm de la marginea foilor (poza 10).Apoi, cu atentie, luam fiecare petala si o rasfrangem spre exterior (poza 11).Acesta e primul rand de petale, cel din exterior.

    Pentru cel de-al doilea rand , repetam operatiunea, cu diferenta ca de data asta foile sunt mai mici, ca sa incapa in interiorul primului rand de petale.Suprapunem cele 5 foi, dupa ce le ungem pe fiecare, iar a 5–a o facem mai mare , ca sa le acopere pe celelalte 4, si nu o ungem (foto 14).Cu grija, luam foile si le asezam in interior.Facem si aici 4 taieturi, dar sa fim atenti ca fiecare linie (taietura) sa vina la jumatatea fiecarei petale exterioare (foto 16).La fel, luam petalele obtinute si le rasfrangem spre exterior, astfel incat sa vina intre petalele randului exterior.Nu ne mai ramane decat sa umplem mijlocul painicii cu cea de-a 6 mingiuta.Amestecam un galbenus de ou cu putin lapte ,ungem painica, apoi presaram susan pe petale si mac in mijloc(sau chimen).
    Dam painica la cuptor pentru cca 1 ora .
    Pentru ca am framantat-o la mixer destul de mult, aluatul a iesit foart


Poze

Paine Floarea-soarelui
Paine Floarea-soarelui - poza 2
Paine Floarea-soarelui - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

23/02/2016

Las acest comentariu pentru că tocmai am aflat că Shari a murit într-un accident de avion şi nu se mai poate apăra singură.

(0) (0) Abuz
12/03/2013

Yes?

(0) (0) Abuz
21/02/2013

E complicata dar imi place.

(0) (0) Abuz
21/02/2013

Aspectoasa si gustoasa

(0) (0) Abuz
19/02/2013

Arata foarte frumos.Felicitari!

(0) (0) Abuz
25/10/2012

Sa va fie rusine la toti HOTII..SI IN PRIMUL RAND TIE !!----SHARI !!!se vede ca faci partea din lumea " brunetilor fara capatai ! aceasta reteta ----dealfel SUUPEEERR ----ESTE FURATA CU NESIMTIRE DE PE BLOGUL IULIEI .INTRATI PE " meniu de paste -apoi gourmandine " si veti vedea tot procedeul complet al acestei paini . d-na iulia este o maestra in bucatarie .pe blogul ei veti gasi explicat pas cu pas toata reteta insotita de fotografii cu adevarat profesionale . ( DEASEMENEA VETI GASI ACOLO NISTE RETETE NEMAIPOMENITE EXPLICATE DE O ADEVARATA REGINA IN BUCATARIE ). HUUUOOOO! HOTULE !!! MARS IN LUMEA A TREIA !!!!!!

(0) (0) Abuz
02/10/2012

ARATA FOARTE BINE SI CRED CA SI GUSTUL ESTE PE MASURA DAR...CAM PREA MULT DE LUCRUSI CUM STAM DESTUL DE PROST CU EL...NE CAM TAIE POFTA! DAR TOT O SA INCERC MACAR ODATA.

(0) (0) Abuz
01/10/2012

Pai,,,sa fiu sincer ,,in primul rand ,,mi a lasat gura apa,,,eu sunt fan ,,paine ,,si,,in general i mi place ,,ce simt ca e bun,,dar sa m ai arate si ca o floare a soarelui,,,care culmea e preferata mea ,,iarasi,,,m ai dat gata ,,domule ,,SHARI?...te as lua la mine in austria aici,,sa le dai si lor lecctii,,cu toate ca ,,le au si ei ,,,pe ale lor ,,sunt ,,pusi la punct cu multe,,oricum ,,mi as dorii sa fac multe dar nu am cuptor ,,si nici spatiu ,,pentru a mi lua un aragaz incorporat,,uff,,dar,,,sunt optimista si ,,adun toate retetele ,,pentru a mi ,,satisface dorintele in curand ,,,pup si ,,astept ,,nu nerabdare ,,surprizele ,,culinare ,,paaaaaaaaaaa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor
Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! 10 lucruri interesante despre dovlecei 10 lucruri interesante despre dovlecei „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează