Petitchef

Paine impletita cu mac

Altele
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Drojdia+100 ml apa calduta + mierea amestecam bine pana la dizolvare,incorporam 100 g faina si lasam plamadeala la crescut 30 minute.
  • Dupa 30 minute restul de faina o asezam pe o planseta de bucatarie,in mijloc facem o gaura in care vom turna plamadeala de faina ,restul de apa,uleiul sau untura,amestecam bine totul pana va rezulta o coca moale pe care o lasam la crescut 1 ora.
  • Impartim coca in trei o impletim ca pe cozonac,o asezam intr-o forma de cozonac unsa si tapetata ,o lasam la dospit cam 30 minute.
  • Cuptorul cald 220°C ;Dupa dospire ungem paine cu ulei de masline,asezam mac deasupra si introducem painica in cuptorul cald in care am introdus mai intai o tav cu apa.
  • Tava cu paine va fii asezata la mijlocul cuptorului deasupra vasului cu apa!Vom coace painea 20-30 minute in functie de cuptor,dar va garantez reusita si gustul deosebit de ,,paine de casa.


Poze

Paine impletita cu mac, poza 1
Paine impletita cu mac, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
1 / 5
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Deserturi cu... Papaverum Somniferum (Mac) Deserturi cu... Papaverum Somniferum (Mac) Bruschetta: Povestea unei felii de paine! Bruschetta: Povestea unei felii de paine!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: