Petitchef

Paine floare

Altele
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Intr-un bol punem drojdia cu zaharul si doua linguri de faina , amestecam si lasam sa creasca 10 min.Dupa cele 10 min, punem compozitia peste faina si adaugam apa calduta .
  • Framantam bine iar la sfarsit adaugam 2 linguri de ulei in aluat si mai framantam putin pana obtinem un aluat elastic. Il lasam sa se odihneasca la caldura 45-60 minute.
  • Dupa ce a crescut, il punem pe o planseta pudrata cu faina si il impartim in 7 bucati rotunde egale.
  • Le punem pe o tava unsa cu putin ulei cu putina distanta intre ele, le ungem cu apa pe deasupra si presaram putin mac sau susan.
  • Le mai lasam in tava vreo 10 minute sa stea si pe urma le bagam la cuptorul incins . Le coacem la foc potrivit vreo 30-40 minute.

Poze

Paine Floare, poza 1
Paine Floare, poza 2

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Paine toast - de casa




Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine floarea-soarelui
Paine "floarea-soarelui"
6 porții
1h55m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Paine cu seminte de susan si floarea soarelui
Paine cu seminte de susan si floarea soarelui
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Paine floarea-soarelui
Paine "floarea-soarelui"
8 porții
3 ore
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2h35m
Ușor
1 / 5
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.