Dacă ați fost în Spania, l-ați gustat cu siguranță: iată cum să faceți gazpacho adevărat acasă în 10 minute!

joi 21 august 2025 12:06 - Daniele Mainieri
Dacă ați fost în Spania, l-ați gustat cu siguranță: iată cum să faceți gazpacho adevărat acasă în 10 minute!

Dacă ați fost în Spania, sunt șanse să fi gustat gazpacho cel puțin o dată: o prezență constantă în restaurante, baruri și piețe, servit foarte rece. Gazpacho andaluz este una dintre cele mai emblematice supe reci din lume: răcoritoare, potolitoare și plină de savoare, cu roșii coapte, castraveți, piper și ierburi mediteraneene. O specialitate vegană, ușoară și plină de vitamine, perfectă pentru zilele de vară. Și cel mai bun lucru? Aici vă dezvăluim cum să o recreați acasă în doar 10 minute, cu un gust fidel originalului.


Ingrediente pentru 4 persoane

  • 1 kg roșii
  • 1 castravete
  • 1 ardei roșu
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri ulei EVO
  • 30 ml oțet de vin alb
  • Sare după gust

Iată rețeta originală pentru gazpacho. Încercați-o acum!

Gazpacho simplu si rapidRețetă Gazpacho simplu si rapid

O supa rece din legume traditionala din Spania, foarte populara in zilele fierbinti de vara. In afara faptului ca este racoritoare, aceasta supa are putine calorii si, datorita cantitatii de apa, hidrateaza organismul. Secretul unei supe gazpacho bune...

Daniele MainieriDaniele Mainieri
În fiecare zi mă cufund în lumea gătitului, căutând noi rețete și arome pe care să le împărtășesc: de la preparatul bunicii până la cele mai noi tendințe alimentare. Lucrez în comunicarea alimentară de peste 10 ani!

Comentarii

Notează articolul:
2.5/5, 2 voturi