Pentru iubitorii de cafea, aceste 10 rețete vă vor topi inima
Fie că este espresso sau turcească, cafeaua ne trezește simțurile și ne încântă papilele gustative la prima oră a dimineții. Aroma sa este sinonimă cu o zi care abia începe și cu convivialitatea. Și când știi că nectarul divin, pe lângă faptul că este o băutură, îmbunătățește multe deserturi...
La fel de vechi ca dealurile...
Sau aproape! Există zvonuri conform cărora planta de cafea este mai veche decât omul pe Pământ. Ceea ce pare a fi stabilit în orice caz este că arborele de cafea, ca și omul, s-a născut în Etiopia.
De asemenea, se spune că un tânăr cioban, surprins într-o zi de starea de excitație a caprelor sale, a dat vina pe frunzele și fructele cafelei, pe care caprele pline de viață le înghițeau cu nesaț.
A urmat apoi traversarea Yemenului și a Imperiului Otoman. Prețioasele semințe au ajuns apoi în Europa, înainte de a fi expediate înapoi în plantațiile din Indiile de Vest. Abia în secolul al XVII-lea, cafeaua a fost consumată cu fervoare în Italia și apoi la Paris.
Acum este timpul pentru rețete!
Adèle Peyches








Comentarii
pHqghUme
E