Prajitura cu mere turnata

(4.56/5 - 648 voturi)
89 comentarii

O pufosenie de prajitura care o sa va placa cu siguranta! se face foarte usor si este delicioasa!

  • Prajitura cu mere turnata
  • Prajitura cu mere turnata, Poza 2
  • Prajitura cu mere turnata, Poza 3
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 45 minute
Gata în: 1 h, 15 m
Dificultate: Ușor

Ingrediente:

Pentru o tava de 25cm/30 cm)
2 oua intregi
9 linguri zahar
9 linguri ulei
9 linguri lapte
12 linguri faina
1 praf de copt
Ingrediente umplutura
1 kg de mere (aprox. 6 mere)
zahar dupa gust
scortisoara

Preparare:

Se mixeaza ouale intregi cu zaharul, se adauga uleiul si se mixeaza pana se incorporeaza. Intr-un alt bol amestecam faina cu praful de copt si o adaugam amestecului precedant alternand cu laptele.

Se curata merele, se dau pe razatoare sau se taie felii si se calesc cu zahar pana scade sucul pe care-l lasa. Cand sunt calite se adauga un pic de scortisoara (1/2 lingurita) si se lasa sa se racoreasca.

Se tapeteaza tava cu foaie de copt sau unt (a mea a avut 25 cm/30 cm) si se toarna jumatate din aluat care se coace pentru 10-12 minute la 180 grade C (foc potrivit), in cuptor preincalzit. Se scoate si se pune amestecul de mere calite deasupra apoi se toarna si restul de aluat si se mai coace cca. 40 de minute.
Cand este gata se pudreaza cu zahar pudra, se taie cand este racita complet.

Pofta buna!

Nemaipomenit de frageda, aromata si buna!





Punctează această reţetă:

Comentarii:

1 / 5
Postat 04/08/2014, 19:30

Reteta de 2 oua? nu sunt gospodina desavarsita ca multe dintre voi dar ma enervez cand o reteta nu-mi iese (pacat de ingrediente). Prea putina compozitie!!!am tava normala, de cuptor clasic, nu stiu de unde ai tu tava de copt asa mica...

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 04/11/2015, 10:35

Pentru cea care este mirata de unde are Gabriela" tava asa mica", ii vand un pont: in toate magazinele de profil se gasesc tavi de toate dimensiunile .Sa ai o singura tava in casa esti paralel cu bucataria.

(2) (0) Abuz
1 / 5
Postat 08/10/2016, 12:20

Daca scrii oua, se subintelege ca sunt intregi, altfel scriai albusuri sau galbenusuri. Sau vrei sa spui ca pui si coaja in prajitura?!

(0) (0) Abuz
2 / 5
Postat 28/06/2013, 17:08

Paref.usor de facut si gustoasa; totusi nu inteleg la prepararea retetei atunci cand pui faina,lingurile sunt cu varf sau rase?

(0) (0) Abuz
gabrielacuisine
Răspuns gabrielacuisine:

Lingurile nu trebuie sa fie foarte cu varf! dar pline, si nici rase :-), la ochi!

4 / 5Dana_15
Postat 13/03/2016, 13:09

Este f buna... Am facut o de câteva ori astazi chiar o voi repeta... Soțul meu este înnebunit după ea.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
2 / 5
Postat 10/11/2014, 14:38

Am facut exact ca in reteta dar.....nu mia ajuns compozitia pt prima( foaie),prima parte....

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 20/08/2014, 16:14

Am facut totul dupa aceasta reteta dar am mai marit cantitatea sa imi iese mai multa!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 04/11/2015, 10:02

"pufosenie" e un cuvant inexistent in limba romana, cautati in DEX, daca nu credeti!

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (89)

Întrebări:


Video sugerat




Rețete inrudite


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Notificări
Pentru a nu pierde nimic de pe Petitchef, activați notificările.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale