Ce poti sa gatesti cu naut?

Ingredient principal al humusului si al falafelului, amestecat adesea cu cous-cous, ghici cine este?


Ei bine, nautul!

Cu o textura crocanta si un gust asemanator nucilor, bobul de naut are o culoare galben-aurie si seamana mai mult cu o aluna decat cu ruda sa fasolea. Exista si sortimente de naut roz, negru, verde sau maroniu. In alimentatie sunt folosite semintele de tip kabuli si desi.

Kabuli - boabele de naut sunt maricele, de culoare mai deschisa si cu un invelis moale.

Desi - boabele sunt mici, inchise la culoare, cu un invelis dur si sunt mult mai bogate in fibre alimentare decat sortimentul Kabuli.

Nautul poate fi consumat fiert, gatit la aburi, prajit (in amestec cu alte ingrediente), crud, sub forma de germeni sau chiar sub forma de popcorn. Este folosit in preparate consacrate cum ar fi humus, falafel sau curry. Poate fi folosit cu succes in salate sau fripturi, in produse alcoolice (sake), sub forma de faina, sub forma de dulciuri dupa de a fost tinut in sirop.

O cutie de naut, are intrebuintari culinare multiple Haideti sa vedem impreuna 8 retete perfecte ce pot fi facute cu naut.