Supa de naut cu spanac
Pentru o reteta usoara care te incalzeste in zilele racoroase, opteaza pentru aceasta supa! Datorita nautului si spanacului, va fi completa si echilibrata, pe langa faptul de a fi simpla.
Ingrediente
5
Preparare
Preparare20 min
Gătire30 min
Taiati painea in bucati si prajiti-o intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Rumeniti-o bine.
Adaugati patrunjelul tocat peste painea prajita.
Se toaca cateii de usturoi si se calesc in ulei de masline. Adaugati paprika si mai tineti pe foc 10 secunde.
Adaugati usturoiul peste paine si patrunjel si zdrobiti cu un pistil. Trebuie sa obtinem un amestec cat mai fin. Dati deoparte.
Intr-o cratita mare se caleste in ulei de masline, ceapa tocata. Dupa ce incepe sa devina translucida, se adauga pasta de rosii si se amesteca bine.
Apoi adaugati nautul scurs si spanacul spalat inainte. Gatiti cateva minute, amestecand regulat.
Se acopera cu apa (1 cm deasupra ingredientelor) si se adauga amestecul de paine. Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga frunza de dafin. Se amesteca bine si se fierbe timp de 30 de minute.
Gata!
Punctează această reţetă
FAQ ❓
Cât timp durează să prepari supa de naut cu spanac?
Prepararea acestei supe durează aproximativ 50 de minute, incluzând 20 de minute pentru pregătire și 30 de minute pentru gătire.
Care sunt beneficiile nutritive ale supei de naut cu spanac?
Această supă este bogată în proteine datorită nautului și conține vitamine și minerale esențiale din spanac, fiind o alegere sănătoasă și echilibrată.
Pot înlocui nautul cu alt ingredient?
Da, poți înlocui nautul cu alte leguminoase, cum ar fi lintea sau fasolea, dar gustul și textura supei se vor schimba.
Este această rețetă potrivită pentru vegani?
Da, supa de naut cu spanac este vegană, deoarece nu conține ingrediente de origine animală.
Ce tip de pâine este recomandat pentru această supă?
Se recomandă o pâine rustică sau integrală, deoarece va adăuga o textură plăcută și un gust mai profund supei.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 157Kcal
- Carbo: 20.8g
- Grăsimi: 4.2g
- Grăsimi sat.: 0.6g
- Proteine: 6.1g
- Fibre: 5.9g
- Zahăr: 2.8g
- ProPoints: 4
- SmartPoints: 5
Informații nutriționale pentru 1 porție (127g)
Echipamente de gătit
Plită
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
3.88/5, 34 voturi 5 comentarii
Andra
Super buna, painea ii da cel mai bun gust, nu stiu ce e cu oamenii astia, daca nu le place sa nu puna painea, sa puna direct usturoi
am gătit această rețetă
V
varady_c2018
Foarte aiurea. Am adăugat vegeta.
C
costi1960
Pentru diabetici, supa asta-i o binecuvintare insa fara pic de piine, altfel devine criminala.
C
cris_nedelcovici
Nicieu n-am inteles de ce fierbe painea prajita
Adriana
Daca fierbi painea prajita...iese o mocirla!




Painea a fost prajita inainte si maruntita fin, iar motivul pentru care este pusa in supa este pentru consistenta