Petitchef

Supa de naut cu spanac

Felul principal
5 porții
20 min
30 min
Foarte ușor
Pentru o reteta usoara care te incalzeste in zilele racoroase, opteaza pentru aceasta supa! Datorita nautului si spanacului, va fi completa si echilibrata, pe langa faptul de a fi simpla.

Ingrediente

Numarul de porții: 5
250 gr naut fiert

100 gr spanac

3 felii de paine

2 catei de usturoi


3 linguri de sos de tomate

1 lingurita de paprika

1 foaie de dafin

6 fire de patrunjel

ulei de masline

sare

piper

Preparare

  • Etapa 1 - Supa de naut cu spanac
    Taiati painea in bucati si prajiti-o intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Rumeniti-o bine.
  • Etapa 2 - Supa de naut cu spanac
    Adaugati patrunjelul tocat peste painea prajita.
    Se toaca cateii de usturoi si se calesc in ulei de masline. Adaugati paprika si mai tineti pe foc 10 secunde.
  • Etapa 3 - Supa de naut cu spanac
    Adaugati usturoiul peste paine si patrunjel si zdrobiti cu un pistil. Trebuie sa obtinem un amestec cat mai fin. Dati deoparte.
  • Etapa 4 - Supa de naut cu spanac
    Intr-o cratita mare se caleste in ulei de masline, ceapa tocata. Dupa ce incepe sa devina translucida, se adauga pasta de rosii si se amesteca bine.
  • Etapa 5 - Supa de naut cu spanac
    Apoi adaugati nautul scurs si spanacul spalat inainte. Gatiti cateva minute, amestecand regulat.
  • Etapa 6 - Supa de naut cu spanac
    Se acopera cu apa (1 cm deasupra ingredientelor) si se adauga amestecul de paine. Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga frunza de dafin. Se amesteca bine si se fierbe timp de 30 de minute.
  • Etapa 7 - Supa de naut cu spanac
    Gata!

Video

YouTube

Poze

Supa de naut cu spanac, poza 1Supa de naut cu spanac, poza 2Supa de naut cu spanac, poza 3Supa de naut cu spanac, poza 4


Comentarii:

cris_nedelcovici, 15/03/2018

Nicieu n-am inteles de ce fierbe painea prajita

(0) (0) Abuz
Răspuns Petitchef_ro:

Painea a fost prajita inainte si maruntita fin, iar motivul pentru care este pusa in supa este pentru consistenta

Adriana, 15/03/2018

Daca fierbi painea prajita...iese o mocirla!

(1) (0) Abuz
Răspuns Petitchef_ro:

Painea a fost prajita inainte si maruntita fin, iar motivul pentru care este pusa in supa este pentru consistenta. Va asiguram ca nu iese "morcila".


Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Supa-crema de spanac
Supa-crema de spanac
4 porții
30 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Supa-crema de naut si linte
Supa-crema de naut si linte
4 porții
1 oră
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Supa toscana de naut (tuscan chickpea soup)
Supa toscana de naut (tuscan chickpea soup)
4 porții
35 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Supa crema de napi, cartofi si bacon
Supa crema de napi, cartofi si bacon
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Supa rece de ridichi
Supa rece de ridichi
2 porții
10 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Gazpacho sau supa-salataGazpacho sau supa-salataCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: