Simplu si rafinat ca Mousse au Chocolat!Cuvantul "mousse" este un cuvant francez care inseamna spuma, prin urmare Mousse au Chocolat se traduce ca spuma de ciocolata, si a fost descoperita la inceputul anilor 1900 de celebrul artist francez Toulouse Lautrec, care a fost, de asemenea, un bucatar cu experienta. Din fericire numele initial de "maioneza de ciocolata", a fost schimbat cu denumirea apetisanta sub care este cunoscuta si astazi.
Daca ceea ce vreti este un desert pur, delicat, rafinat, va recomandam reteta traditionala franceza. Dar tineti minte, cheia acestei retete este simplitatea. Ingredientele sunt putine si indicatiile precise. Folositi cele mai bune ingrediente pe care le puteti gasi, ciocolata neagra cu un continut ridicat de cacao si unt cremos.

Ingrediente:
310 gr de ciocolata neagra
6 oua
60 gr unt (30 gr sarat, 30 gr nesarat)
50 gr uncii de zahar
un varf de cutit de sare

1. Topiti ciocolata impreuna cu untul la Bain-Marie
2. Bateti albusurile impreuna cu varful de praf de sare pana devin spuma
3. In ciocolata topita adaugati zaharul si galbenusile unul cate unul pana se incorporeaza perfect
4. Adaugati apoi albusurile batute spuma si amestecati delicat
5. Dati la rece (in frigider) pentru cel putin 6 ore.

Intrucat prepararea este simpla, alegeti sa fiti unic prin prezentare!