Smoothie, satisface dorintele tuturor!

Spre deosebire de suc, smoothie-ul nu contine doar sucul fructelor si legumelor, ci si pulpa si semintele lor, fiind astfel mult mai sanatos si mai complex. Iti poti crea propria reteta, pornind de la fructele tale preferate, pe care le poti mixa in blender. Pentru un aport proteic corespunzator le poti mixa cu lapte de soia sau de migdale, sau, si mai simplu, le poti mixa cu apa.

Un smoothie este un "mix" de fructe si legume intregi si contine de obicei toate proprietatile nutritive ale fructelor si legumelor, oferind beneficii suplimentare pentru sanatate. In mod traditional, cele mai multe smoothie sunt formate din trei parti:

  • o parte de tip de lichid (adesea numit "de baza");
  • un sortiment de fructe si / sau legume;
  • si gheata.

Smoothie-urile sunt extrem de bune si, atata timp cat folosiţi cam 60% fructe - 40% verdeata, gustul va placea tuturor, chiar si mofturosilor.

Avand in vedere ca toate ingredientele sunt crude si isi pastreaza nealterate toate proprietatile nutritive, smoothie-urile sunt foarte nutritive.

Sunt usor de digerat si nutrientii vor fi foarte usor de asimilat de organism. Spre deosebire de sucuri, smoothie-urile sunt obtinute prin centrifugare, care pastreaza si fibrele fructelor sau legumelor, conferind organismului un termen de satietate mult mai lung.

Este indicat sa consuma smoothie-ul imediat dupa ce l-am preparat, inainte ca fructele sa inceapa sa se oxideze si sa-si piarda din nutrienti.

Smoothie satisface dorintele tuturor: e hranitor, plin de vitamine, satios, usor de preparat, poate avea efecte de slabire si, cel mai important, e foarte gustos!

Haideti sa vedem si cateva retete!