Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Monday 10 December 2012 20:12
Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Cu totii avem momente cand am manca ceva dulce si de fiecare data cand ne gandim la prajituri ne ploua in gura. Indiferent ca este vorba de clatite, un fursec, o felie de tort sau alte deserturi, pofta de dulce nu poate fi potolita decat savurand desertul preferat.

Desi exista o multitudine de deserturi din care putem alege pentru a sarbatori evenimente importante din viata noastra cum ar fi casatoria, ziua aniversara, botezul unui copil, tortul este de cele mai multe ori mai mult decat desert, dand un sens dulce ocaziilor ceremoniale, intrucat sunt putini cei care refuza o felie de tort.

In ziua de astazi torturile sunt de culori vii sau toate culorile, de diferite arome sau combinatii de arome, de dimensiuni mari sau de dimensiuni mici, cu pietre, perle, floricele sau alte elemente decorative, sub forma rotunda sau dreptunghiulara, cu un etaj sau mai multe, lucrate in fondanta, martipan, cu frisca ori ciocolata de toate culorile si toate necesita indemanare si mult talent.

Zilele torturilor ornate simplu doar cu frisca nu s-au sfarsit, dar au evoluat. Tortul a incetat de multa vreme sa fie doar un desert. Acum se vorbeste de tendinte, iar acestea pun accent pe torturile de dimensiuni mari, culori vii, decoratiuni. Nu exista limite de proiectare, arome sau combinatii de arome, totul depinde de imaginatia noastra si iscusinta sau indemanarea cofetarului.

Gusturile evolueaza, torturile parca sunt din ce in ce mai sofisticate si complexe, si putem spune ca lumea produselor de patiserie se schimba precum moda, ca exista tendinte, noutati si idei avangardiste. La mare cautare sunt torturile artistice, pentru copii. Pe cat de fanteziste si pline de culoare, pe atat de gustoase si usoare. Sa nu uitam totusi ca trebuie sa limitam consumul de dulce celor mici.

Daca doriti sa experimentati nu va fie frica sa incercati o reteta de tort, dar tineti cont de urmatoarele sfaturi: alegeti o reteta rapida si usoara, folositi fructe proaspete si de sezon, pregatiti creme in combinatii contrastante, amestecati ingredientele omogen, coaceti la temperatura indicata, insiropati cu o aroma potrivita, ornati cu pasiune si imaginatie, lasati la rece si SERVITI CU POFTA!



Comentarii

Notează articolul:

  • pagina 1 / 4
09/03/2015

Foarte bune toate

(0) (0) abuz
06/02/2015

Dulciurile sunt o delicatesa!

(0) (0) abuz
19/11/2014

Locuri de munca pe timp de criza! Alternativa noastra este cea mai sigura si mai serioasa! Oferim din start contract legal! Oamenii au inceput deja sa lucreze! S-au facut primele plati! Avem dovada! NU e joc piramidal si NU e MLM! Castigurile sunt garantate! 300 de dolari lunar, pentru operatori online, cu 3 ore de lucru pe zi! Va expediem detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

(1) (0) abuz
11/05/2014

Super

(0) (0) abuz
07/05/2014

Mini-Tort deosebit de prezentabil

(0) (0) abuz
18/04/2014

Naspa de tot

(0) (0) abuz
05/02/2014

............

(0) (0) abuz
04/02/2014

Unde este reteta de tort ?

(1) (0) abuz
23/12/2013

Jalnic

(0) (0) abuz
06/09/2013

Daca sunt dulci, toate prajuturile sunt bune.am sa incerc si eu tortul de mere cu zahar ars, dar si clatitele pe care le umplu cu dulceata de visine.

(0) (0) abuz
  • pagina 1 / 4