Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Cu totii avem momente cand am manca ceva dulce si de fiecare data cand ne gandim la prajituri ne ploua in gura. Indiferent ca este vorba de clatite, un fursec, o felie de tort sau alte deserturi, pofta de dulce nu poate fi potolita decat savurand desertul preferat.
Desi exista o multitudine de deserturi din care putem alege pentru a sarbatori evenimente importante din viata noastra cum ar fi casatoria, ziua aniversara, botezul unui copil, tortul este de cele mai multe ori mai mult decat desert, dand un sens dulce ocaziilor ceremoniale, intrucat sunt putini cei care refuza o felie de tort.
In ziua de astazi torturile sunt de culori vii sau toate culorile, de diferite arome sau combinatii de arome, de dimensiuni mari sau de dimensiuni mici, cu pietre, perle, floricele sau alte elemente decorative, sub forma rotunda sau dreptunghiulara, cu un etaj sau mai multe, lucrate in fondanta, martipan, cu frisca ori ciocolata de toate culorile si toate necesita indemanare si mult talent.
Zilele torturilor ornate simplu doar cu frisca nu s-au sfarsit, dar au evoluat. Tortul a incetat de multa vreme sa fie doar un desert. Acum se vorbeste de tendinte, iar acestea pun accent pe torturile de dimensiuni mari, culori vii, decoratiuni. Nu exista limite de proiectare, arome sau combinatii de arome, totul depinde de imaginatia noastra si iscusinta sau indemanarea cofetarului.

Gusturile evolueaza, torturile parca sunt din ce in ce mai sofisticate si complexe, si putem spune ca lumea produselor de patiserie se schimba precum moda, ca exista tendinte, noutati si idei avangardiste. La mare cautare sunt torturile artistice, pentru copii. Pe cat de fanteziste si pline de culoare, pe atat de gustoase si usoare. Sa nu uitam totusi ca trebuie sa limitam consumul de dulce celor mici.
Daca doriti sa experimentati nu va fie frica sa incercati o reteta de tort, dar tineti cont de urmatoarele sfaturi: alegeti o reteta rapida si usoara, folositi fructe proaspete si de sezon, pregatiti creme in combinatii contrastante, amestecati ingredientele omogen, coaceti la temperatura indicata, insiropati cu o aroma potrivita, ornati cu pasiune si imaginatie, lasati la rece si SERVITI CU POFTA!