Petitchef

Tort cu ciocolata si cirese

Desert
8 porții
1 oră
30 min
Ușor
Minunat! Chiar daca are multa ciocolata, este foarte racoros!

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Blat:

100 g ciocolata (am folosit de menaj 55% cacao);

50 g unt;

2 oua;

1 plic zahar pudra vanilat plus 2 linguri zahar tos;

50 g faina;

1 lingurita praf de copt;

1 lingura cacao.


Partea de cirese bete:

250 g cirese taiate in doua fara samburi;

5 linguri visinata.


Crema:

400 g ciocolata (am folosit 250 g milka cu lapte si 150 g menaj 55% cacao);

1 plic gelatina (10 g);

100 ml apa pentru gelatina;

700 ml frisca.

Preparare

  • Pentru inceput se pun ciresile intr-un vas si se toarna peste ele visinata.
  • Apoi ne apucam de blat. Pe baie de abur se topeste ciocolata impreuna cu untul.
  • Ouale se bat impreuna cu zaharul pana isi schimba culoarea si se ingroasa crema.
    Se adauga ciocolata peste oua si se amesteca.
    Apoi se adauga faina, praful de copt si cacao. Se omogenizeaza.
  • Se rastoarna compozitia in tava de tort cu pereti detasabili si diametrul de 26 cm, tapetata cu hartie de copt.
  • Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute. Apoi se lasa sa se raceasca in forma si se scoate. Tava se tapeteaza cu folie alimentara si se pune blatul la loc.
  • Se inteapa cu o scobitoare peste tot, se toarna 3 linguri de visinata pentru a-l insiropa si se aseaza jumatatile de cirese bete deja.
  • Se pune gelatina in 100 ml apa rece sa se hidrateze pentru 10 minute. Se topeste ciocolata pe baie de abur, se adauga 200 ml smantana dulce pentru frisca (peste 30 % grasime), se omogenizeaza si apoi se adauga gelatina hidratata. Se omogenizeaza si se lasa sa se raceasca putin.
    Se bate frisca (500 ml) si apoi se incorporeaza crema de ciocolata. Se amesteca usor si se toarna peste blat.
    Se baga in frigider pentru minim 4 ore, pana se intareste bine crema.
    Apoi se scoate din forma, se pune pe platou si se decoreaza.
    Eu am folosit cirese cu codite pentru efect ;).



Comentarii (30):

06/06/2015

Excelent

(0) (0) Abuz
edithke, 25/04/2014

Excelent

(0) (0) Abuz
05/04/2014

Un tort fin si bun

(0) (0) Abuz
20/01/2014

E bn

(0) (0) Abuz
29/12/2013

O SA L INCERC PTR REVELION ,,,,E DELICIOS,,,

(0) (0) Abuz
12/12/2013

Am sa o incerc

(0) (0) Abuz
10/10/2013

Foarte interesanta

(0) (0) Abuz
06/10/2013

Comentariul tău:arata bine dar eu vreau sa incerc cu visine si poate ceva alb cu o frunza de menta langa superb , acum e tarziu sa ma apuc de el.

(0) (0) Abuz
02/10/2013

Excelenttttt

(0) (0) Abuz
20/09/2013

Excelent!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort aromat cu crema de ciocolata
Tort aromat cu crema de ciocolata
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si ness
Tort cu ciocolata si ness
8 porții
55 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort de ciocolata, cu dulceata de cirese
Tort de ciocolata, cu dulceata de cirese
10 porții
1h5m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: