Petitchef

Tort cu piscoturi iaurt si capsune

Desert
8 porții
2 ore
Ușor
Un desert extrem de racoros si delicios,

Ingrediente

Numarul de porții: 8
un pachet piscoturi (200g)

600 ml iaurt

200 ml smantana

200 ml frisca

200g ciocolata alba

500g capsune (reteta originala spunea zmeura)

20g gelatina

sirop pentru insiropat piscoturile

Preparare

  • Pentru inceput topiti ciocolata impreuna cu smantana pe baie de aburi dar aveti grija sa nu fiarba.
  • Lasati ciocolata topita sa se raceasca putin iar intre timp hidratati gelatina conform instructiunilor de pe pachet. Cand aceasta este gata adaugati-o peste ciocolata topita si amestecati bine.
    Acoperiti vasul cu folie alimentara si dati la frigider pentru o ora.
  • Scoateti crema din frigider, indepartati folia si mixati la viteza mica pentru un minut, adaugati iaurtul si mixati pentru inca un minut sau pana ce crema se omogenizeaza.
  • Taiati capsunele in bucati mici (pastrati cam 100g pentru ornat) adaugati-le peste crema si amestecati bine. Dupa cum va spuneam in ingrediente reteta originala spunea sa folositi zmeura dar cum gusturile sunt foarte impartite in familia mea, si cum aveam doar capsune in casa ne-am hotarat sa le folosim pe acestea. Singurul inconvenient in cazul in care folositi capsune este ca prajitura se taie mai greu, mai ales daca taiati capsunele in bucati mai marisoare cum am facut eu :D.
  • Faceti un sirop din: un pahar apa, 2 linguri de zahar, o lingurita esenta vanilie si o lingurita cognac. Puneti toate ingredientele intr-o cratita pe foc mic pana se topeste zaharul, lasati sa se raceasca putin. Tapetati o cratita sau o forma de prajitura rotunda (diamentrul de 21 cm) cu folie alimentara, apoi scufundati piscoturile, unul cate unul in siropul obtinut si asezati-le de jur imprejurul tavii.
  • Turnati crema in mijlocul piscoturilor (aceasta o sa umple 3/4 din inaltimea piscoturilor) acoperim cu folie alimentara si dam la frigider peste noapte.
  • Cand ati scos tortul din frigider, ridicati-l din forma cu ajutorul foliei si asezati-l pe un platou. Indepartati folia usor. Mixati frisca si turnati-o peste crema.
    Ornati cu restul de capsune si gata de servit.
    POFTA BUNA!!!

Poze

Tort Cu Piscoturi Iaurt Si Capsune, poza 1
Tort Cu Piscoturi Iaurt Si Capsune, poza 2
Tort Cu Piscoturi Iaurt Si Capsune, poza 3

Întrebări:




Comentarii (21):

11/06/2015

Lucrezi doua zile !!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
25/08/2014

Cu frisca ce facem ?! Zahar nu punem deloc !?

(0) (0) Abuz
04/05/2014

Delicios

(0) (0) Abuz
03/05/2014

DELICIOSSSSS

(0) (0) Abuz
17/04/2014

Mili

(0) (0) Abuz
09/02/2014

Mmmmm.deliciosss

(0) (0) Abuz
12/01/2014

Imi lasa gura apa,

(0) (0) Abuz
11/01/2014

Imi place foarte mult reteta si candva o s-o folosesc si eu ;)

(0) (0) Abuz
02/08/2013

Iiiii grea

(0) (0) Abuz
08/07/2013

BUNA,JJUSTIN BIEBER ;*

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort de piscoturi cu crema de coacaze
Tort de piscoturi cu crema de coacaze
8 porții
1h5m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu piscoturi si crema de iaurt
Tort cu piscoturi si crema de iaurt
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort Cifra
Tort Cifra
6 porții
2h12m
Ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.