Petitchef

Cum să gătești dovlecelul în apă?

Una dintre cele mai sănătoase metode de gătit pentru dovlecelul tău: fierberea!Un acompaniament pentru carnea și peștele dvs. După câteva minute de gătit, ii puteți condimenta cu un strop de ulei de măsline și un praf de sare. Urmați ghidul cu timpul ideal de gătit, împărtășit mai jos.

Acompaniamente
1 porții
5 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

1

Materiale

  • 1 oală
  • 1 strecurătoare

Preparare

  • Spălați dovlecelul și curățați coaja (al nostru a fost netratat, așa că nu a fost nevoie să îndepărtăm toată pielea, chiar am fi putut să o păstrăm în întregime). Tăiați-l în felii.
  • Etapa 2 - Cum să gătești dovlecelul în apă?
    Umpleți o oală cu apă și aduceți la fierbere (pentru a încălzi apa mai repede, nu ezitați să puneți un capac pe oală).
    Adăugați feliile de dovlecel și gătiți neacoperit timp de 10 până la 15 minute, în funcție de textura dorită. După 10 minute, dovleceii vor fi „al dente”, după 15 vor fi mai moi.
  • Gata!

Observații:

Ce ar trebui să fac cu apa în care au fiert dovleceii?
Pentru a evita irosirea apei de gătit de la dovlecei, folosiți-o pentru a vă uda plantele. Bogată în vitamine și minerale, mai ales dacă dovlecelul este organic, va servi drept îngrășământ pentru plantele în ghivece sau cele în aer liber.

Ce dovlecel să folosești?
Aici am folosit dovlecel lung, verde,dar puteți folosi și galben pentru a-ți colora farfuria! Vă sfătuim să păstrați dovlecelul rotund pentru rețete de legume umplute.

Cum asezonez dovleceii?
Nouă ne place simplitatea. Un strop de ulei de măsline extravirgin și un praf de sare sunt folosite pentru a înfrumuseța una dintre legumele noastre preferate :-) Dar nu ezitați să le însoțiți cu alte ierburi precum cimbru, rozmarin sau un amestec de ierburi de Provence.

Câți dovlecei de persoană?
Aproximativ 250 gr de dovlecel de persoana. Există diferite dimensiuni de dovlecel:
* 7 până la 14 cm inclusiv = 50 până la 100 gr
* 14 până la 21 cm inclusiv = 100 până la 225 gr
* 21 până la 30 cm inclusiv = 225 până la 450 gr

Poze

Cum să gătești dovlecelul în apă?, poza 1
Cum să gătești dovlecelul în apă?, poza 2
Cum să gătești dovlecelul în apă?, poza 3
Cum să gătești dovlecelul în apă?, poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 



Articole conexe

Pastele - delicii italiene Pastele - delicii italiene Dovlecelul patison sau Boneta imparatului Dovlecelul patison sau Boneta imparatului Cele mai bune 10 legume preparate la gratar Cele mai bune 10 legume preparate la gratar

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.