Petitchef

Cum să gătești un piept de rață la cuptor?

La francezi, pieptul de rață este o necesitate pentru mesele de duminică în familie.
Astăzi vă oferim toate secretele gătirii perfecte a pieptului de rață în cuptor, pentru a fi însoțit cu sosul la alegere și garniturile preferate :-)
Felul principal
2 porții
5 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180 de grade.
  • Crestați pielea pieptului de rață cu un cuțit ascuțit, făcând incizii la fiecare 3 cm.
  • Puneți sare și piper pe ambele părți ale pieptului de rață (și pe partea cu carne și partea cu piele).
  • Puneți-l într-o tavă de copt (partea cu pielea în jos) și ungeți partea de carne cu puțin ulei folosind o pensulă de patiserie.
  • Coaceți 20 de minute pentru medium-rare și 15 minute pentru "în sânge", întorcându-l la fiecare 5 minute.
  • Terminați de gătit sub gril, pe partea cu piele și voilà, este gata!

Observații:

- Ce sos să însoțească pieptul de rață?
Puteți face un sos de ardei, un sos cu trufe sparte (rețeta de pe site-ul nostru), un sos de miere și oțet balsamic, sau chiar un sos de vin roșu și șalotă care se potrivește perfect cu pieptul de rață. .

- Trebuie să crestăm pielea pieptului de rață?
Acest pas este într-adevăr esențial deoarece va permite căldurii să pătrundă mai bine în carnea pieptului de rață pentru a o găti perfect uniform.

- Ar trebui îndepărtată pielea de pe pieptul de rață?
Pielea va da gustul caracteristic pieptului de rață. Cu toate acestea, dacă este prea groasă, puteți elimina excesul cu un cuțit ascuțit, principalul lucru este să rămână puțină piele pentru a da aromă.

- Putem refolosi grăsimea din piept de rață?
Sigur! Poate fi folosita pentru a face cartofi sarladaise de exemplu sau pentru a rumeni legumele.

Întrebări:




Comentarii:

Olivia, 04/08/2022

O reteta minunata.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Piept de rata cu portocale
Piept de rata cu portocale
5 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Piept de rata cu pak choy si sos hoisin
Piept de rata cu pak choy si sos hoisin
3 porții
35 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Piept de rata cu mere caramelizate (reteta video)
Piept de rata cu mere caramelizate (reteta video)
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură de somon la cuptor?
Cum să gătești o friptură de somon la cuptor?
1 porții
12 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
4 porții
1 h 38 m
Foarte ușor
3.2 / 5
Rețetă Cum gătești un piept de rață în tigaie?
Cum gătești un piept de rață în tigaie?
2 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Carnea de rata – intre da si nu? Carnea de rata – intre da si nu? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cum sa gatesti perfect carnea de peste! Cum sa gatesti perfect carnea de peste!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.