Petitchef

Cum gătești un piept de rață în tigaie?

De sărbători sau pentru o masă de duminică în familie, pieptul de rață este obligatoriu în bucătăria franțuzească! Astăzi vă prezentăm toate secretele gătitului nostru la tigaie pentru o carne roz, moale, cu o piele crocantă caramelizată.

Felul principal
2 porții
5 min
15 min
Foarte ușor
64 Kcal

Ingrediente

2
Cost estimat: 1.3 (0.65€/porție)

Materiale

  • Tigaie antiaderentă
  • cuțit ascuțit

Preparare

  • Scoateți din frigider pieptul de rața cu 10 minute înainte de a îl găti.
  • Cu ajutorul unui cuțit, crestați grăsimea sub formă de grătar, fără a tăia în carne.
  • Puneți partea cu grăsime în jos, într-o tigaie și gătiți aproximativ zece minute la foc mediu (sau până când pielea este bine prăjită).
  • Întoarceți pieptul de rață și gătiți încă 3 minute.
  • Servește pieptul de rață încă fierbinte, cu un sos dacă vrei. Recomandăm dulceață de ardei. Gata!

Observații:

- Ce sos să însoțească pieptul de rață?
Poți face absolut un sos de ardei, un sos cu trufe, un sos de miere și oțet balsamicsau chiar un sos de vin rosu și șalotă care se potrivește perfect cu pieptul de rață.

- Trebuie să pătrundem pielea pieptului de rață?
Acest pas este într-adevăr esențial deoarece va permite căldurii să pătrundă mai bine în carnea pieptului de rață pentru o găti perfect uniform.

- Ar trebui îndepărtată pielea de pe pieptul de rață?
Pielea va da gustul caracteristic pieptului de rață. Cu toate acestea, dacă este prea groasă, puteți elimina excesul cu un cuțit ascuțit. Lăsați puțină piele pentru a da aromă.

- Putem refolosi grăsimea din pieptul de rață?
Sigur! Poate fi folosită pentru a face Cartofi à la sarladaise, de exemplu, sau pentru a rumeni legumele.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 64Kcal
  • Carbo: 0.4g
  • Grăsimi: 0.9g
  • Grăsimi sat.: 0.3g
  • Proteine: 13.2g
  • Fibre: 0.3g
  • Zahăr: 0.6g
  • ProPoints: 1
  • SmartPoints: 1
Informații nutriționale pentru 1 porție (52g)

Rețete inrudite

YouTube

Parmentier de canard


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
2 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata in stil landes
Salata in stil landes
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Parmentier de canard
Parmentier de canard
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Piept de rata in vid (duck breast sous vide)
Piept de rata in vid (duck breast sous vide)
4 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Carnea de rata – intre da si nu? Carnea de rata – intre da si nu? Ce poti sa gatesti cu naut? Ce poti sa gatesti cu naut? Cum sa gatesti perfect carnea de peste! Cum sa gatesti perfect carnea de peste!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează