Petitchef

Briose cu dovleac

Aperitiv
8 porții
30 min
20 min
Foarte ușor
  • Briose cu dovleac
  • Briose cu dovleac, poza 2
  • Briose cu dovleac, poza 3
  • (5.00/5 - 4 voturi)
Briose cu dovleac
 

Ingrediente

Numarul de porții: 8
- 200 g. pulpa de dovleac

- 100 g. alune/migdale sau nuci

- 100 g. zahar

- 120 g. faina

- cate 1/2 lingurita scortisoara, nucsoara, ghimbir si cuisoare macinate

- 2 lingurite praf de copt

- 1/2 lingurita amoniac

- un praf de sare

- 1 ou

- 50 ml. ulei

- 300 g. lapte batut

- 100 g. zahar pudra

- 2 linguri suc de lamaie

Preparare

  • Pulpa de dovleac se taie cuburi si se fierbe cu putina apa 15 minute ( sau la steamer). Se scurge si se paseaza.
  • Alunele se prajesc fara grasime si se macina. Intr-un castron se amesteca zaharul cu condimentele , praful de copt, amoniacul, faina, alunele macinate si piureul de dovleac.
  • In alt castron se bate usor oul; se adauga uleiul si laptele batut, se amesteca si se adauga la compozitia de dovleac. Se mai amesteca o data.
  • Cuptorul se incinge la 180 grade C. Se ung formele de briose, se pudreaza cu putin faina (sau se aseaza hartiute speciale de muffins) si se introduce inauntru aluatul cu dovleac.
  • Se coace 20 de minute. Se lasa sa se raceasca.
    Se amesteca zaharul pudra cu suc de lamaie si se glaseaza prajiturelele.
  • Se coace 20 de minute. Se lasa sa se raceasca.
    Se amesteca zaharul pudra cu suc de lamaie si se glaseaza prajiturelele.




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenSemintele de dovleac – semintele cu puteri miraculoaseSemintele de dovleac – semintele cu puteri miraculoaseColectie de retete cu dovleacColectie de retete cu dovleac

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: