Briosele Butchy se diferentiaza de alte briose prin particularitatea ca untul este inlocuit de smantana grasa. Sunt un produs al patiseriei germane si pentru ca nu sunt foarte dulci, se pot consuma cu gem la micul dejun.
Nu uitati sa faceti bile mici de aluat, astfel incat toata lumea sa poata rupe cu usurinta.
Turnati faina in bolul robotului. Adaugati zaharul si sarea pe o parte, apoi oul, smantana si laptele. Pune drojdia pe partea cealalta (atentie sa nu fie langa sare sau zahar).
Framantati 5 minute la viteza 1, apoi 12-15 minute la viteza 3. Faceti o bila si lasati aluatul sa creasca sub un prosop curat timp de 1 ora.
Degazati aluatul, apoi acoperiti cu o folie alimentara castronul si lasati sa se raceasca timp de cel putin 1 ora.
Formati 16 bile mici de aproximativ 30 de grame si aranjati-le intr-o forma patrata, unsa. Acoperiti cu un prosop si lasati sa stea 2 ore la temperatura camerei.
Pentru crusta aurie:se amesteca galbenusul cu 2linguri de lapte si se ung usor bilele de aluat. Se presara cu zahar perlat. Introduceti la cuptor 20 de minute la 160° C.
Comentarii:
SUPER, O RETETA EXCELENTA.
Drojdia totdeauna se pune lângă zahăr pentru că se hrănește cu el. Doar sarea o inhibă