Petitchef

Briose Butchy - Briose fara unt

Gustări
8 porții
20 min
4 ore
20 min
Ușor
189 Kcal
Briosele Butchy se diferentiaza de alte briose prin particularitatea ca untul este inlocuit de smantana grasa. Sunt un produs al patiseriei germane si pentru ca nu sunt foarte dulci, se pot consuma cu gem la micul dejun.
Nu uitati sa faceti bile mici de aluat, astfel incat toata lumea sa poata rupe cu usurinta.

Ingrediente

Numarul de porții: 8
250 gr faina

1 ou

100 gr smantana integrala grasa

50 ml lapte

40 gr zahar

1 lingurita sare

12 gr drojdie proaspata (sau 1 plic de drojdie uscata)


Pentru crusta aurie:

1 galbenus

2 linguri de lapte

20 gr de zahar perlat

Materiale

Robot de cu carlig de framantare
Folie alimentara
O tava patrata 23 x 23 cm
pensula

Preparare

  • Etapa 1 - Briose Butchy - Briose fara unt
    Turnati faina in bolul robotului. Adaugati zaharul si sarea pe o parte, apoi oul, smantana si laptele. Pune drojdia pe partea cealalta (atentie sa nu fie langa sare sau zahar).
  • Etapa 2 - Briose Butchy - Briose fara unt
    Framantati 5 minute la viteza 1, apoi 12-15 minute la viteza 3. Faceti o bila si lasati aluatul sa creasca sub un prosop curat timp de 1 ora.
  • Etapa 3 - Briose Butchy - Briose fara unt
    Degazati aluatul, apoi acoperiti cu o folie alimentara castronul si lasati sa se raceasca timp de cel putin 1 ora.
  • Etapa 4 - Briose Butchy - Briose fara unt
    Formati 16 bile mici de aproximativ 30 de grame si aranjati-le intr-o forma patrata, unsa. Acoperiti cu un prosop si lasati sa stea 2 ore la temperatura camerei.
  • Etapa 5 - Briose Butchy - Briose fara unt
    Pentru crusta aurie:se amesteca galbenusul cu 2linguri de lapte si se ung usor bilele de aluat. Se presara cu zahar perlat. Introduceti la cuptor 20 de minute la 160° C.
  • Etapa 6 - Briose Butchy - Briose fara unt
    Gata!

Video

YouTube

Observații:

Avetii grija sa nu puneti drojdia in contact cu zaharul sau sarea.

Puteti inlocui cele 12 gr de drojdie proaspata cu un plic de drojdie uscata: o veti rehidrata amestecand putin lapte inainte de o incorpora in aluat.

Informații nutriționale (pentru o porţie):

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție = 72g
Calorii: 189Kcal
  • Carbo: 30.9g
  • Grăsimi: 4.5g
  • Grăsimi sat.: 2g
  • Proteine: 5.6g
  • Fibre: 1.3g
  • Zahăr: 9.1g
  • ProPoints: 5
  • SmartPoints: 7

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii

Poze

Briose Butchy - Briose fara unt, poza 1Briose Butchy - Briose fara unt, poza 2Briose Butchy - Briose fara unt, poza 3Briose Butchy - Briose fara unt, poza 4Briose Butchy - Briose fara unt, poza 5Briose Butchy - Briose fara unt, poza 6




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Briose cu legume
Briose cu legume
8 porții
35 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Briose aperitiv din foietaj
Briose aperitiv din foietaj
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Briose (sau mini-cakes) cu capsuni si ananas
Briose (sau mini-cakes) cu capsuni si ananas
12 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Briose englezesti cu ou si bacon
Briose englezesti cu ou si bacon
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Briose cu ton, rosii si feta
Briose cu ton, rosii si feta
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Briose cu dovlecel si branza de capra
Briose cu dovlecel si branza de capra
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Unt versus MargarinaUnt versus MargarinaTu stii ce fel de unt consumi?Tu stii ce fel de unt consumi?Gelatina - Aditiv alimentar incolor, fara aromaGelatina - Aditiv alimentar incolor, fara aroma

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: