Iată o idee originală și delicioasă pentru aperitive sau chiar mâncăruri complete: brioșele noastre cu roșii și miez de mozzarella! Pentru că da, brioșele nu sunt doar deserturi, pot fi savurate în multe feluri și sunt perfecte pentru a însoți o salată ușoară ca aperitiv. Lasă-te tentat de aceasta rețetă super delicioasă, vegetariană și ușor de făcut :-)
Cum să păstrați brioșele? Așezați-le într-un recipient ermetic (pungă de congelator, cutie etc.) la frigider. Le puteți păstra până la 5 zile.
Putem congela brioșe sărate? Da, puteți congela aceste brioșe fără probleme.
Cum să dezghețați brioșele? Le puteți scoate din timp și le puteți pune la frigider până să le reîncălzi. În caz contrar, reîncălziți-le la cuptor pentru mai mult timp.
Cum să reîncălziți brioșele sărate? Le puteti pune la cuptor la 180°C pentru 5 minute.
Se mănâncă calde sau reci? Le puteți mânca calde sau reci, însă dacă le mâncați reci, mozzarella din centru nu va mai fi moale.
Cu ce ar trebui să înlocuiesc pasta de tomate? Puteți înlocui pasta de roșii cu sos de roșii, în acest caz adăugați 2 linguri.
Putem înlocui parmezanul și mozzarella rasă? Le puteți înlocui cu alte brânzeturi precum Grana Padano sau Pecorino pentru parmezan și Emmental ras pentru mozzarella. De asemenea, puteți elimina aceste ingrediente din aluat dacă doriți.
Ce plante aromatice să adăugați? Puteți înlocui oregano cu ierburi de Provence, cimbru, busuioc uscat sau rozmarin de exemplu.
Cum se umple tava de brioșe? Puteți folosi o lingură sau puteți turna ușor aluatul din bol.
De unde știm dacă brioșele sunt gata? Înfigeți în brioșă o scobitoare de lemn, pe lateral (nu trebuie să o înfigeți în mozzarella), dacă iese curată, este gătită, în caz contrar, trebuie să continuați să gătiți.
Cum să faci brioșe fără o tavă pentru brioșe? Puteți folosi vase mici unse cu ulei sau pahare/cupe rezistente la cuptor.
Cum să transformi aceste brioșe în prăjitură? Puteți folosi această rețetă și faceți o prăjitură în loc de brioșe. Amestecați bilele de mozzarella în aluat sau introduce-le în aluat în forma (unsă). Va trebui să coaceți tortul timp de 45 de minute la 180°C.