Petitchef

Briose englezesti

Acompaniamente
15 porții
1 oră
1 oră
Ușor
123 Kcal
Pentru un mic dejun englezesc sau brunch de duminica, nu puteti rata briosele englezesti. Sunt pufoase si usoare pe dinauntru, cu coaja usor crocanta si se servesc la micul dejun cu unt si gem, de asemenea puteti sa faceti si sandwich-uri cu carne, bacon, oua (prajite, fierte, omleta) etc.

Ingrediente

Numarul de porții: 15
450 gr faina

1 lingurita de sare

12 gr de drojdie de patiserie proaspata

15 ml ulei

300 ml lapte

Materiale

Robot de patiserie
Forma de taiat cu diametrul 10 cm

Preparare

  • Etapa 1 - Briose englezesti
    In vasul robotului, puneti toate ingredientele si framantati timp de aproximativ 5 minute. Formati o minge.
  • Etapa 2 - Briose englezesti
    Puneti aluatul la crescut 1 ora la temperatura camerei. Dupa acest timp, degazați, adica apasati aluatul pentru a elibera aerul.
  • Etapa 3 - Briose englezesti
    Intindeti aluatul de 1 cm pe o suprafata de lucru. Folosind un taietor rotund de aproximativ 10 cm diametru, taiati briosele.
  • Etapa 4 - Briose englezesti
    Puneti briosele intr-o tigaie fierbinte la foc mic si gatiti timp de 9 minute. Intoarceti-le si lasati inca 9 minute.
  • Etapa 5 - Briose englezesti
    Gata!

Video

YouTube

Informații nutriționale (pentru o porţie):

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție = 52g
Calorii: 123Kcal
  • Carbo: 22.2g
  • Grăsimi: 1.5g
  • Grăsimi sat.: 0.4g
  • Proteine: 4.2g
  • Fibre: 1.2g
  • Zahăr: 1.6g
  • ProPoints: 3
  • SmartPoints: 4

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: