Petitchef

Dulceata de soc

Aperitiv
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 kg zahar

200 ml apa


2 pliculete zahar vanilat

o farfurie adanca cu bobite de soc (foarte coapte)

Preparare

  • Se pune la foc apa cu zaharul. Spalam bobitele de soc si le punem la scurs intr-o strecuratoare. Cand s-a topit zaharul, punem bobitele de soc, coaja de la o lamaie, zaharul vanilat si cateva picaturi de zeama de lamaie.
  • Se fierbe la foc mic o jumatate de ora. Este recomandat sa se faca dulceata intr-un vas mai inalt pentru ca face spuma. Se pune fierbinte in borcane. Se inchid borcanele si se intorc cu capacul in jos. Se lasa la racit acoperite cu un prosop pana a doua zi.



Comentarii:

atena_p2014
atena_p2014, 06/03/2017

Este superba!Fac in fiecare an!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Dulceata de caise
Dulceata de caise
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Dulceata de soc
Dulceata de soc
15 porții
30 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Dulceata de pepene galben
Dulceata de pepene galben
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Dulceata de caise la multicooker philips
Dulceata de caise la multicooker philips
6 porții
3h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Dulceata din fructe de aronia
Dulceata din fructe de aronia
4 porții
9 ore
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Salata Caesar - irezistibila
Salata Caesar - irezistibila
2 porții
1h5m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Fructele de soc – de la preparate medicinale la delicii culinareFructele de soc – de la preparate medicinale la delicii culinare

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: