Petitchef

Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas

Felul principal
4 porții
45 min
1 oră
Ușor
Va tenteaza o paella ca in Spania? Daca da, va propunem o reteta explicata pas cu pas. Veti realiza ca paella este mult mai usor de facut decat va imaginati ;-)
O mica precizare: daca doriti sa creati o paella frumoasa, traditional spaniola, nu amestecati niciodata carnea cu pestele! Trebuie sa fie ori una ori cealalta.

Ingrediente

Numarul de porții: 4
400 gr orez cu bob rotund

300 gr creveti


500 gr midii

200 gr scoici

3 calmari sau sepii

1 ardei rosu

1 ardei verde

2 rosii

2 catei de usturoi

1 litru de apa

1 buchetel de patrunjel

sare

piper

sofran

colorant alimentar

ulei de masline

1/2 lamaie

Materiale

Tigaie de paella de 34 cm
zdrobitor
Prosop de bucatarie

Preparare

  • Etapa 1 - Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas
    Bulionul din creveti :
    Decorticati crevetii si 3 langustine. Strangeti carapacele si caliti-le timp de 5 minute in ulei de masline intr-o cratita mare.
  • Etapa 2 - Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas
    Adaugati 1 litru de apa, lasati sa fiarba, acoperiti si gatiti timp de 20 de minute. Luati de pe foc si cu un zdrobitor, presati bine carapacele. Apoi, filtrati pentru a colecta numai lichidul. Puneti deoparte.
  • Etapa 3 - Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas
    Midiile:
    Curatati si taiati mustatile midiilor si puneti-le intr-o oala. Adaugati putina apa, acoperiti si gatiti timp de 15 minute. Dupa acest timp, midiile ar trebui sa se deschida. Desfaceti si scoateti carnea. Pastrati 6 midii deschise pentru decor. Puneti-le deoparte.
  • Etapa 4 - Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas
    In vasul de paella, incalziti uleiul de masline. Gatiti ardeii, tocati marunt.
  • Etapa 5 - Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas
    In timp ce ardeii se gatesc, zdrobiti cateii de usturoi si adaugati patrunjelul tocat, sarea, piperul si sofranul. Amestecati bine.
  • Etapa 6 - Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas
    Adaugati acest amestec peste ardei. Decojiti rosiile, zdrobiti-le si si adaugati-le in tigaie. Lasati la gatit 5 minute.
  • Etapa 7 - Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas
    Curatati calmarul si pastrati doar partea comestibila, taind-o sub forma de inele. Adaugati inele de calmar in tigaie, precum si scoicile curatate.
  • Etapa 8 - Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas
    Lasati sa se gateasca timp de aproximativ zece minute, amestecand din cand in cand. Toate scoicile ar trebui sa se deschida.
  • Etapa 9 - Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas
    Apoi adaugati orezul, crevetii si zeama de creveti. Amestecati bine.
  • Etapa 10 - Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas
    Distribuiti bine preparatul in vasul de paella si acoperiti-l cu bulion. Adaugati colorantul alimentar si amestecati. Asezati crevetii ramasi si langustinele pe care le-ati pus deoparte. Odata ce boabele de orez s-au fiert, setati caldura la mediu si gatiti timp de 20 de minute. Dupa aceste 20 de minute, opriti focul si acoperiti paella cu un prosop curat de bucatarie. Lasati acoperit 5 minute.
  • Etapa 11 - Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas
    Paella dvs. cu fructe de mare este gata, trebuie doar sa o decorati cu o jumatate de lamaie!

Video

YouTube

Observații:

bulionul de creveti: puteti utiliza si bulion gata preparat

Poze

Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas, poza 1Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas, poza 2Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas, poza 3Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas, poza 4


Comentarii:

Xxskulls, 19/04/2018

Asta este pilaf cu ceva...foarte departe de ceea ce se numeste paella

(0) (0) Abuz
ilinca, 19/12/2017

Aceasta reteta o fi ce vreti voi , dar paella cu siguranta nu e ! Sa incepem de la cratita , ptr. 400gr de orez o cratita de 30 cm e f. mica , trebuie sa ramana orezul gata de grosimea unui deget , asa ca vorbim de o cratita de peste 45 cm . Nu se pun ardei nici verzi nici rosii , nu se pune bulion , nu se pune piper si ce e mult mai important la o paella pui intai supa dupa care orezul si niciodata nu se amesteca cu celelalte ingrediente ! Nu mai stricati retetele originale !

(0) (0) Abuz
11/11/2017

Patrunjel???? Absolut interzis sa pui patrunjel in paella. Sosul de paella se face din ardei, rosii, ceapa si usturoi taiate cat mai marunt incet si la prajit un ulei de masline la foc mic.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Paella cu pui si fructe de mare
Paella cu pui si fructe de mare
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paella cu fructe de mare
Paella cu fructe de mare
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paella de marisco (cu fructe de mare)
Paella de marisco (cu fructe de mare)
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Dulceata din fructe de aronia
Dulceata din fructe de aronia
4 porții
9 ore
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Risotto cu st jacques si sofran
Risotto cu st jacques si sofran
2 porții
50 min
Ușor
2.5 / 5
Rețetă Lassi cu fructe rosii
Lassi cu fructe rosii
1 porții
5 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseSalata de fructe, desertul perfect!Salata de fructe, desertul perfect!Paella – o mancare de 5 stele culinarePaella – o mancare de 5 stele culinare

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: