Petitchef

Empanadillas cu dulceață

Astăzi vă prezentăm Empanadillas, dar de data aceasta umplute cu dulceață! Pentru a vă însoți cafeaua de după-amiaza sau o pofta de dulce după masă. Le puteți face atât coapte, cât și prăjite. Dvs. decideți.
Desert
6 porții
30 min
30 min
20 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

6

Pentru aluat:

Pentru umplutură:

Pentru a se rumeni:

Materiale

  • folie alimentară
  • rolă
  • tăietor rotund de fursecuri cu diametrul de 10 cm

Preparare

  • Etapa 1 - Empanadillas cu dulceață
    Pentru aluat:
    Într-un bol amestecăm faina + sarea și adăugam uleiul. Amestecăm până se încorporează totul.
  • Etapa 2 - Empanadillas cu dulceață
    Adăugați apa fierbinte și amestecați cu o lingură până obțineți un aluat. Terminăm de amestecat cu mâinile până obținem o minge.
  • Etapa 3 - Empanadillas cu dulceață
    Dacă vedeți că aluatul mai are are nevoie de apă, mai puteți adăuga puțină apa (rece).
    Înveliți în folie transparentă și lăsați să se odihnească la frigider 30 minute.
  • Etapa 4 - Empanadillas cu dulceață
    Pudrați suprafața de lucru cu făină și întindeți aluatul foarte subțire ( cam 1 mm).
    Aluatul, după cele 30 de minute, va deveni elastic.
  • Etapa 5 - Empanadillas cu dulceață
    Tăiem cu un tăietor rotund de fursecuri. Vor ieși vreo 22 discuri.
  • Etapa 6 - Empanadillas cu dulceață
    Umpleți cu 1 lingură de gem fiecare disc.
  • Etapa 7 - Empanadillas cu dulceață
    Ungeți marginile discului cu apă și pliați pentru a se lipi. Apăsați ferm cu o furculiță pentru a sigila. Faceți două tăieturi la suprafață (pentru a elibera aburul)
  • Etapa 8 - Empanadillas cu dulceață
    Ungeți suprafața cu amestecul de gălbenuș și lapte.Marcați din nou tăieturile de la suprafață cu cuțitul pentru a nu se înfunda cu ou.
    Coaceți 20-25 minute la 190ºC.
  • Etapa 9 - Empanadillas cu dulceață
    Lăsați să se răcească și presărați deasupra cu zahăr pudră, dacă doriți. Gata!

Observații:

*Dacă preferați, le puteți prăji ca și cum ar fi Empanadillas tradiționale. Într-o tigaie cu ulei de floarea soarelui foarte încins, 1 minut pe fiecare parte.

*Le puteți umple cu ce doriți: cremă de patiserie, ciocolată, unt de arahide...

* Puteți păstra discurile deja tăiate împachetându-le separat în folie de plastic. Astfel le puteți folosi în orice alt moment.

* Puteți să le înghețați dacă doriți, păstrându-le în același mod. Aveți grijă să le congelați în grupe de câte 5 de exemplu, pentru ca atunci când trebuie să le dezghețați, să nu le irosiți.

* Pentru le dezgheța, vă sfătuim să le scoateți cu o zi înainte din frigider.

* La fel, puteți îngheța Empanadillas umplute înainte de a le prăji.

* Cu un tăietor de fursecuri de 10 cm diametru ies aproximativ 22 de Empanadillas.

Poze

Empanadillas cu dulceață, poza 1
Empanadillas cu dulceață, poza 2
Empanadillas cu dulceață, poza 3
Empanadillas cu dulceață, poza 4
Empanadillas cu dulceață, poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 



Articole conexe

Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.