Petitchef

Buturuga cu lamaie si merengue

Anul acesta vom schimba aromele traditionale ale ''Buturugii'' si o vom imbraca in aromele de lamaie,mai exact ale tarte cu lamaie si bezea!
Toate detaliile, indicatiile, pasii si video clipul de realizare, mai jos ↓

Desert
6 porții
1 h 30 m
30 min
12 min
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

6

Baza de biscuiti :

Blatul :

Crema de lamaie :

Merengue italian:

Materiale

  • forma de buturuga 25 cm (lungime) x 6 cm (latime) x 5cm (inaltime)
  • spatula
  • robot de patiserie- mixer
  • Folie alimentaira
  • forma de blat 22 cm x 11cm
  • torta electrica

Preparare

  • Etapa 1 - Buturuga cu lamaie si merengue
    Baza de biscuiti:
    Amestecati biscuitii zdrobiti si untul topit si turnti totul intr-o forma in care ati pus cu folie alimentara sau direct in forma. Puneti la congelator 30 de minute.
  • Etapa 2 - Buturuga cu lamaie si merengue
    Blatul :
    Topiti untul cu sarea, vanilia si coaja de lamaie (il puteti topi in cuptorul cu microunde sau la Bain Marie). Adaugati faina si praful de copt.
  • Etapa 3 - Buturuga cu lamaie si merengue
    Bateti ouale, zaharul si mierea pana cand amestecul isi dubleaza volumul. Luati o parte din amestec si incorporati-l in untul topit.
  • Etapa 4 - Buturuga cu lamaie si merengue
    Transferati aceasta compozitie in vasul cu compozitia din oua + zahar + miere. Apoi incorporati amestecul de faina si praful de copt putin cate putin folosind o spatula. Apoi adaugati laptele si amestecati.
  • Etapa 5 - Buturuga cu lamaie si merengue
    Turnati aluatul intr-o forma de prajitura tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si coaceti timp de 9 minute la 200° C. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet.
  • Etapa 6 - Buturuga cu lamaie si merengue
    Crema de lamaie :
    Rehidratati gelatina in apa rece.
    Amestecati zaharul si ouale. Adaugati zeama de lamaie si coaja, amestecati si ingrosati la Bain Marie, timp de 5 minute.
  • Etapa 7 - Buturuga cu lamaie si merengue
    Adaugati gelatina scursa si untul moale si amestecati.
  • Etapa 8 - Buturuga cu lamaie si merengue
    Montarea:
    Se toarna crema de lamaie in tava petru buturuga.
  • Etapa 9 - Buturuga cu lamaie si merengue
    Taiati blatul copt anterior pentru a avea marginile curate. Asezati-l peste crema de lamaie si apasati bine, astfel incat crema sa ajunga pana la margini. Acoperiti cu un strat fin de crema.
  • Etapa 10 - Buturuga cu lamaie si merengue
    Asezati blatul din biscuiti si apasați pentru a iesi crema. Acoperiti cu un strat fin de crema si neteziti bine cu o spatula. Puneti la congelator cel putin 1 ora.
  • Etapa 11 - Buturuga cu lamaie si merengue
    Merengue italian :
    Bezeaua: Bateti usor albusurile (viteza 1-2) in robot.
  • Etapa 12 - Buturuga cu lamaie si merengue
    Siropul: Puneti zaharul si apa intr-o cratita. Aduceti siropul la 116° C.
  • Etapa 13 - Buturuga cu lamaie si merengue
    Cand siropul atinge 116° C, bateti albusurile repede pentru a le face sa creasca. Turnati siropul la 118° C peste albusuri, in fir, continuand sa bateti pana cand temperatura scade.
  • Etapa 14 - Buturuga cu lamaie si merengue
    Acoperiti buturuga cu bezea. Rumeniti cu o torta.
  • Etapa 15 - Buturuga cu lamaie si merengue
    Gata!

Observații:

Desigur, puteti inlocui gelatina cu agar-agar: inlocuiti 4 gr de gelatina cu 1 gr de agar-agar.

Puneri matrira de buturuga in congelator inainte de a o folosi: matrita va fi rece si buturuga va fi gata mai repede.

Puteti pregati buturuga in avans pana la pasul 10 si sa o tineti in congelator pana la 3 luni. Pe de alta parte, bezea trebuie facuta chiar inainte de a acoperi buturuga

Bezeaua italiana :
Pentru a da o textura perfecta de buturuga, nu ezitati sa va manipulati bezeaua cu o spatula, astfel incat sa ramana foarte neteda.

Puteti pastra bezeaua italiana pana la trei zile, pastrand-o la rece. Bezeaua se nu pune in congelator.



Echipamente de gătit

Cuptor

Poze

Buturuga cu lamaie si merengue
Buturuga cu lamaie si merengue - poza 2
Buturuga cu lamaie si merengue - poza 3
Buturuga cu lamaie si merengue - poza 4
Buturuga cu lamaie si merengue - poza 5
Buturuga cu lamaie si merengue - poza 6
Buturuga cu lamaie si merengue - poza 7
Buturuga cu lamaie si merengue - poza 8

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Buturugă cu somon si fistic
Buturugă cu somon si fistic
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
8 porții
4 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Mousse cu lamaie
Mousse cu lamaie
6 porții
12 h 5 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu lamaie - petitchef
Tarta cu lamaie - petitchef
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Verrine cu tarta de lamaie
Verrine cu tarta de lamaie
6 porții
42 min
Ușor
5 / 5
Rețetă Hummus cu lămâie confiată
Hummus cu lămâie confiată
4 porții
10 min
Foarte ușor

Articole conexe

„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Sa vorbim despre Guacamole! Sa vorbim despre Guacamole!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează