Paste cu fructe de mare, un preparat delicios și foarte rapid
Paste cu fructe de mare, un preparat delicios și foarte rapid
Descoperiți rețeta noastră rapidă și delicioasă de paste cu fructe de mare (aici fructele de mare sunt congelate), perfecte pentru acele zile în care nu ai timp să stai în bucătărie! În doar 15 minute, puteți face această mâncare gustoasă, ideală chiar și atunci când oaspeții sosesc pe neașteptate (fructele de mare congelate sunt întotdeauna de mare ajutor în congelator!).
Urmați instrucțiunile noastre pas cu pas pentru un fel de paste perfect, însoțit de un sos delicios de fructe de mare și roșii :-)
Zdrobiți cățelul de usturoi cu partea netedă a cuțitului și rumeniți-l într-o tigaie cu ulei de măsline. Puneți rapid fructele de mare în apă pentru a le adăuga în tigaie (le puteți adăuga direct, chiar dacă sunt înghețate). Gătiți câteva minute acoperit (până se înmoaie puțin).
Spălați roșiile cherry, tăiați-le în jumătate, apoi adăugați-le în amestecul de fructe de mare Asezonați cu sare și piper și gătiți aproximativ 10 minute acoperit la foc mediu.
La jumătatea gătitului, zdrobiți roșiile cherry cu o furculiță sau o lingură de lemn.
Între timp, fierbeți pastele in multă apă cu sare.
Scoateți cățelul de usturoi din sosul de fructe de mare Scurgeți pastele al dente și turnați-l direct în tigaie (adaugați câteva linguri de apă de gătit dacă sosul este prea gros).
Adăugați pătrunjelul tocat și căliți pastele până cand sosul are o consistenta cremoasă.
Pot păstra pastele cu fructe de mare? Vă sfătuim să le mâncați imediat ce sunt gata.
Cum să dai pastelor mai multă aromă? Puteți rumeni usturoiul cu piper și deglazați fructele de mare cu vin alb!
Ce pot folosi în loc de roșii cherry? Puteți face paste cu fructe de mare congelate și cu piure de roșii.
Cum să faci pastele cu fructe de mare mai cremoase? Adăugați apă de gătit în sosul de fructe de mare; amidonul din paste va ajuta la îngroșarea sosului. În continuare, căliți pastele până obțineți consistența cremoasă dorită, dar aveți grijă să nu fierbeți prea mult pastele.
Cum să faci paste cu fructe de mare fără sos? Când fructele de mare sunt dezghețate în tigaie, deglazează-le cu vin alb pentru a le da mai multă aromă. Adăugați apă de gătit pentru a crea un sos cremos înainte de a sota pastele în tigaie.