BUZUNARELE DIN PIEPT DE PUI CU CARTOFI NOI SI SOS DE VISINE

Inca din copilarie am iubit combinatia dintre carne, cartofi si fructe...am si acum "pe limba" gustul mieros de compot de gutui pregatit aproape cu sfintenie de catre mama in fiecare toamna , compot pe care( mama) il servea langa fripturi (fie ele de porc sau pui) in duminicile copilariei mele. Nici dulcele-acrisorul compotului de prune bistrite nu-mi iese din minte...ma delectam cu o cana uriasa si piure de cartofi refuzand cu incapatanare carnea :))
Astazi in amintirea gusturilor din copilarie si al mamei, m-am gandit sa pun langa delicioasele buzunarele din piept de pui cu garnitura de cartofi noi scaldati in unt, un minunat sos de visine.
Simplu, dar elevat in acelasi timp, v-a da prestanta oricarui fel langa care ai curaj sa-l pui.
Dar sa explic mai intai cum am facut buzunarele din piept de pui. Carnea am transat-o ca pentru snitel si i-am presarat putina vegeta si un praf de piper lasand-o sa se odihneasca pana am sotat mazarea cu putin unt.



Cartofii noi i-am curatat de coaja , i-am taiat jumatati si i-am pus la fiert in apa cu sare cat sa-i acopere. Dupa ce s-au patruns i-am scos pe farfurie si le-am pus cate un mot de unt cu verdeturi italiene.




dragostea in bucate
Comentarii
anonymous
Super