Petitchef

CIUPERCI UMPLUTE CU LEGUME SI CASCAVAL

CIUPERCI UMPLUTE CU LEGUME SI CASCAVAL mal

Am facut de ceva vreme aceste ciuperci umplute, insa abia azi le-a venit randul sa iasa in lume. E sarbatoare, e ziua sf Andrei ....si consider ca e oportun sa vi le prezint, poate reusiti sa le gatiti pentru pranz sau chiar pentru cina.

Se prepara foarte simplu si destul de rapid :)

Tot ce va trebuie este timp disponibil si binenteles ingredientele necesare .

Iata-le : ciuperci albe champignon (mai mari ar fi ideale) o ceapa mare, un ardei, o vanata mica ( facultativ) cateva rosii cherry (merg si cele obisnuite) 200 gr cascaval (tofu, daca le faceti de post ), un ou sau 2 linguri de faina pentru a lega compozitia (merge si pesmet ),2 catei de usturoi , ulei.

Ciupercile se spala repede sub jet de apa rece . Li se indepardeaza coditele . Se pun cu palaria in sus si se pudreaza cu sare.

Coditele se toaca... si impreuna cu ceapa , tocata si ea , se calesc in cateva linguri de ulei . Cand mai scade lichidul lasat de ciuperci se adauga ardeiul taiat feliute, usturoiul rondele si vanata taiata cubulete, se sareaza si se mai calesc impreuna cateva minute .

Se iau de pe foc si se adauga rosiile taiate sferturi(cubulete ) si cascavalul taiat cubulete. Se mai pune sare, piper . Daca doriti puteti pune si verdeata....eu am pus patrunjel tocat. Compozitia am legat-o cu un ou si ceva pesmet. Daca nu folositi oua in post, puteti lega compozitia cu faina sau doar cu pesmet.

Cu aceasta compozitie umpleti palarioarele ciupercutelor si le dati la cuptorul incalzit la 180* cca 40 min .

Puteti sa le serviti ca atare, cu diverse sosuri sau cu o garnitura de orez , cartofi, paste ...sau cu ce va place voua.

Eu le-am facut un sos simplu din branza feta si unt : le-am pus impreuna in tigaie , am amestecat pana s-au topit, le-am lasat sa dea un clocot, am macinat putin piper si... gata sosul ( trebuia sa-l lucrez mai bine, dar m-am grabit tare atunci )

Scoase din cuptor arata cam asa :) :

Va mai trebuie o paine proaspata si crocanta si masa e asigurata .

Incercati !

PS . LA MULTI ANI TUTUROR CELOR CARE POARTA NUMELE SFANTULUI ANDREI :) !!








Comentarii:

27/06/2013

Delicios

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/12/2013

Delicios

(0) (0) Abuz
28/11/2013

SUPER

(0) (0) Abuz
18/05/2013

Hmm cred ca e ceva gustos o sa fac si eu :X

(0) (0) Abuz
10/05/2013

Delicios

(0) (0) Abuz
22/01/2013

Foarte foarte foarte gustos !!! nota 10 *

(0) (0) Abuz
18/01/2012

Foarte bune

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciuperci umplute și coapte (o idee bună pentru aperitiv)
Ciuperci umplute și coapte (o idee bună pentru aperitiv)
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Quiche cu sunca, cascaval si iaurt-varianta light
Quiche cu sunca, cascaval si iaurt-varianta light
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Baghete răsucite din foietaj cu cașcaval
Baghete răsucite din foietaj cu cașcaval
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
8 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Friand cu sunca si cascaval
Friand cu sunca si cascaval
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Croissante din foietaj cu bechamel, șuncă și cașcaval
Croissante din foietaj cu bechamel, șuncă și cașcaval
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează