Cozonac gol, asa ii spuneam acasa la painea care o facea bunii pentru Pasti. Chiar daca se manca cu sunca, umplutura in coaste de miel si hream razalit, mancarea traditionala la noi de Paste, era o paine dulce cu oua si lapte.
Reteta pe care am facut-o eu la mama acasa (spre mandria mea) e cea de la colacei dublata, si pusa intr-o masina de paine cu capacitate dubla(http://sweetgirlsrecipes.blogspot.com/2009/02/colacei-sau-diner-rolls.html).
Ungeti trei tavi de chec cu unt si apoi puneti foaie de copt, preincalziti cuptorul la 180 C.
Dupa ce a dospit aluatul impartiti-l in 3 bucati. Fiecare bucata se mai imparte la randul ei inca in 2. Aceste 2 bucati le impletiti si le puneti in tava, la fel faceti si cu celelalte. Lasati-le sa dospeasca inca 1/2 de ora. Bateti un ou cu o lingura de lapte si ungeti cozonacii. Dati-i la cuptor pe aprox o ora.
Dupa ce i-ati scos din cuptor mai tineti-i inca 10 min in tava dupa care se lasa la racit pe un grilaj.
Se pot manca si goli sau cu alte bunataturi intinse pe ea.
Pofta buna!!!