Petitchef

Crap in crusta de malai

Crap in crusta de malai
Cum iubi avea pofta de peste facut ca la mamica lui acasa si pentru ca aveam la frigider un minunat crap de Dunare m-am pus pe treaba.Am spalat pestele si l-am portionat. Intro farfurie am pus malai, codiment petru peste, sare si piper dupa gust si le-am amestecat.
Am dat bucatile de peste prin malai, doar pe cale care incapeau la o tura de prajit. Celelalte se dau prin malai cand se pun in cratita pentru ca malaiul sa nu se ude.
Am pus pe foc o cratita cu ulei, l-am lasat sa se incinga bine si apoi am pus pestele. Se prajeste la foc mediu pana capata o crusta aurie. Trebuie avut grija la intensitatea focului pentru ca daca e prea incet pestele o sa se imbibe de ulei, iar daca e prea tare o sa se arda la suprafat si o sa raman crud la interior.
Cand pestele s-a prajit se scoate pe hartie absorbanta pentru a suge excesul de ulei.
Cat pestele se prajeste se prepara sosul. Usturoiul se piseaza, se freaca cu putin ulei de masline si apoi se amesteca cu suc de rosie. Se mai adauga codimente dupa gust, eu am pus doar un praf de cimbru si unul de piper.
Se serveste cu mamaliguta calda.
Pofta buna!









Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crap in crusta aromata la cuptor
Crap in crusta aromata la cuptor
4 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Crap la cuptor, cu ghiveci de legume
Crap la cuptor, cu ghiveci de legume
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Crap la gratar cu sos salsa de rosii
Crap la gratar cu sos salsa de rosii
2 porții
2 h 15 m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Crap la cuptor
Crap la cuptor
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Crap prajit
Crap prajit
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Gratinarea – arta coptului in crusta Gratinarea – arta coptului in crusta Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează