Petitchef

Cum am facut macarons

macarons
Totul a inceput joi. Am fost la Cora ca sa fac cumparaturile saptamanale si am cumparat o punga de migdale crude. Nu aveam nici un plan cu ele dar nu strica niciodata sa ai migdale in casa. Cand am ajuns acasa am avut insa o revelatie: macarons! Si a trebuit sa ma supun...
Day one (joi ora 17:00)
Am pus 120 de grame de migdale intr-un castron si le-am acoperit cu apa fierbinte. Le-am lasat cateva minute si apoi am inceput sa le curat de pielita aceea maronie. Unele s-au lasat mai usor, altele au opus rezistenta dar dupa aproape 30 de minute si doua unghii facute praf am reusit. Am pus migdalele intr-o tava, pe un singur strat si le-am lasat langa calorifer sa se usuce pana a doua zi.
Am separat 3 oua mari. Am pus albusurile intr-o cana, am acoperit-o cu o farfuriuta si am lasat-o pe blatul de bucatarie sa se odihneasca (si invecheasca) pana a doua zi.
Day two (vineri ora 16:00)
Am dat migdalele prin masina de nuci. Am obtinut 100 g de migdale macinate. Am cantarit 220 g de zahar pudra si l-am pus intr-un castron. Am scos rasnita de cafea din dulap si am adaugat in ea cate 2 linguri de migdale macinate si doua de zahar pudra. Am rasnit pana s-au facut praf si pulbere. Am repetat pana am terminat migdalele apoi am rasnit singur zaharul ramas. Am cernut apoi cu o sita fina amestecul rezultat si l-am dat deoparte.Am cantarit 50 de grame de zahar tos.
La ora 17:00 am pus albusurile intr-un castron si le-am batut cu mixerul pana au facut putina spuma.Am adaugat zaharul tos, tot deodata si am batut in continuare pana s-a format o bezea de consistenta spumei de par sau a celei de ras. Am impartit bezeaua in doua parti egale.La fel am procedat si cu amestecul de zahar pudra si migdale.
Castronul 1: Am adaugat peste bezea cateva picaturi de colorant rosu si amestecul cu migdale si am amestecat cu grija cu spatula pana am obtinut o compozitie omogena si lucioasa.
Castronul 2: Am adaugat peste bezea cateva fire de sofran zdrobite intre degete, cateva picaturi de colorant galben si amestecul cu migdale. Am amestecat pana am obtinut o compozitie omogena si lucioasa.
macaron2Am tapetat apoi doua tavi cu hartie de copt. Am umplut un pos cu compozitia roz si am format macarons. Am spalat posul, l-am umplut cu compozitia galbena si am format cealalta tava de macarons. I-am lasat 20 de minute sa se usuce la temperatura camerei (vor forma deasupra o crusta subtire care nu se lipeste daca ii atingi cu degetul).Am dat apoi tavile la cuptorul incalzit la 150 de grade cu ventilatie. Am lasat 14 minute. I-am lasat  sa se raceasca un pic in tava apoi i-am dezlipit usor cu o spatula si i-am pus pe un gratar.
macaron3Am facut cele doua creme:
Crema 1 (pentru cei roz): am incalzit 100 g smantana pentru frisca apoi am turnat-o peste 100g ciocolata neagra rupta in bucatele. Am adaugat o lingura de scortisoara rasa si am amestecat pana s-a format o crema omogena.Am dat la frigider pana a doua zi.
Crema 2 (pentru cei galbeni):Am incalzit 100 g de smantana pentru frisca impreuna cu 3 boabe de cardamon verde. Am acoperit cu o farfurie si am lasat cateva minute sa se infuzeze apoi am turnat peste 100 g ciocolata alba.Am amestecat bine si am dat la frigider pana a doua zi.
Day 3(sambata ora 11:00)
Am umplut macarons cu crema si am si mancat pe cei mai urati dintre ei. Am confectionat o cutie din carton si am ambalat cativa. Am facut 100 de fotografii. Am scris postul asta. Am obosit. Ma culc.
DSC_0060






Comentarii (26):

08/03/2015

Am incercat aceasta varianta, si e ok.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/03/2015

Excelent articol! ...mai ales finalul...am ras....bravo! frumos!

(0) (0) Abuz
01/05/2014

Bravo...arata super,sii e delicioasa...O ador...e cam scumpa faina de migdale...dar nu e o problema pentru mine...

(0) (0) Abuz
21/02/2014

In copilarie mama imi facea ceva asemanator , folosea in loc de migdale nuci.

(0) (0) Abuz
10/02/2014

Felicitari!

(0) (0) Abuz
05/01/2014

Supeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!! buneeeeeeeeeee!!!!!!!!
excelenteeeeee!!!!!

(0) (0) Abuz
29/11/2013

Arata superrrrrrrrrrrr
o sa incerc si eu

(0) (0) Abuz
19/10/2013

Interesant si iti da de gandit cand esti singura acasa si vrei sa faci ceva bun si dulce

(0) (0) Abuz
29/05/2013

Sperbe si desigur si delicioase

(0) (0) Abuz
19/05/2013

O reteta minunata

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu crema de jaurt si piersici
Prajitura cu crema de jaurt si piersici
6 porții
3h45m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Galuste cu gem de prune
Galuste cu gem de prune
4 porții
2h30m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tulumba
Tulumba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Banane caramel cu iaurt
Banane caramel cu iaurt
2 porții
30 min
Foarte ușor
3.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.