Cum am facut macarons

De Bucatar sub acoperire
(4.53/5 - 224 voturi)
26 comentarii

macarons
Totul a inceput joi. Am fost la Cora ca sa fac cumparaturile saptamanale si am cumparat o punga de migdale crude. Nu aveam nici un plan cu ele dar nu strica niciodata sa ai migdale in casa. Cand am ajuns acasa am avut insa o revelatie: macarons! Si a trebuit sa ma supun...
Day one (joi ora 17:00)
Am pus 120 de grame de migdale intr-un castron si le-am acoperit cu apa fierbinte. Le-am lasat cateva minute si apoi am inceput sa le curat de pielita aceea maronie. Unele s-au lasat mai usor, altele au opus rezistenta dar dupa aproape 30 de minute si doua unghii facute praf am reusit. Am pus migdalele intr-o tava, pe un singur strat si le-am lasat langa calorifer sa se usuce pana a doua zi.
Am separat 3 oua mari. Am pus albusurile intr-o cana, am acoperit-o cu o farfuriuta si am lasat-o pe blatul de bucatarie sa se odihneasca (si invecheasca) pana a doua zi.
Day two (vineri ora 16:00)
Am dat migdalele prin masina de nuci. Am obtinut 100 g de migdale macinate. Am cantarit 220 g de zahar pudra si l-am pus intr-un castron. Am scos rasnita de cafea din dulap si am adaugat in ea cate 2 linguri de migdale macinate si doua de zahar pudra. Am rasnit pana s-au facut praf si pulbere. Am repetat pana am terminat migdalele apoi am rasnit singur zaharul ramas. Am cernut apoi cu o sita fina amestecul rezultat si l-am dat deoparte.Am cantarit 50 de grame de zahar tos.
La ora 17:00 am pus albusurile intr-un castron si le-am batut cu mixerul pana au facut putina spuma.Am adaugat zaharul tos, tot deodata si am batut in continuare pana s-a format o bezea de consistenta spumei de par sau a celei de ras. Am impartit bezeaua in doua parti egale.La fel am procedat si cu amestecul de zahar pudra si migdale.
Castronul 1: Am adaugat peste bezea cateva picaturi de colorant rosu si amestecul cu migdale si am amestecat cu grija cu spatula pana am obtinut o compozitie omogena si lucioasa.
Castronul 2: Am adaugat peste bezea cateva fire de sofran zdrobite intre degete, cateva picaturi de colorant galben si amestecul cu migdale. Am amestecat pana am obtinut o compozitie omogena si lucioasa.
macaron2Am tapetat apoi doua tavi cu hartie de copt. Am umplut un pos cu compozitia roz si am format macarons. Am spalat posul, l-am umplut cu compozitia galbena si am format cealalta tava de macarons. I-am lasat 20 de minute sa se usuce la temperatura camerei (vor forma deasupra o crusta subtire care nu se lipeste daca ii atingi cu degetul).Am dat apoi tavile la cuptorul incalzit la 150 de grade cu ventilatie. Am lasat 14 minute. I-am lasat  sa se raceasca un pic in tava apoi i-am dezlipit usor cu o spatula si i-am pus pe un gratar.
macaron3Am facut cele doua creme:
Crema 1 (pentru cei roz): am incalzit 100 g smantana pentru frisca apoi am turnat-o peste 100g ciocolata neagra rupta in bucatele. Am adaugat o lingura de scortisoara rasa si am amestecat pana s-a format o crema omogena.Am dat la frigider pana a doua zi.
Crema 2 (pentru cei galbeni):Am incalzit 100 g de smantana pentru frisca impreuna cu 3 boabe de cardamon verde. Am acoperit cu o farfurie si am lasat cateva minute sa se infuzeze apoi am turnat peste 100 g ciocolata alba.Am amestecat bine si am dat la frigider pana a doua zi.
Day 3(sambata ora 11:00)
Am umplut macarons cu crema si am si mancat pe cei mai urati dintre ei. Am confectionat o cutie din carton si am ambalat cativa. Am facut 100 de fotografii. Am scris postul asta. Am obosit. Ma culc.
DSC_0060




De Bucatar sub acoperire


Comentarii (26):

26/05/2012

Felicitarile mele pentru postare! Citesc de ceva timp articolul iar si iar pt ca,sincera sa fiu,ma face sa zambesc,insa de-abia acum am pus albusurile deoparte... Maine incepe actiunea. Iti multumesc!

(0) (0) Abuz
27/11/2012

Am vazut la tv paprika o reteta mai usor de facut si cu rezultate spectaculoase!dupa ce o sa o incerc ,o sa va impartasesc experienta!!

(0) (0) Abuz
01/05/2014

Bravo...arata super,sii e delicioasa...O ador...e cam scumpa faina de migdale...dar nu e o problema pentru mine...

(0) (0) Abuz
05/01/2014

Supeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!! buneeeeeeeeeee!!!!!!!!
excelenteeeeee!!!!!

(0) (0) Abuz
19/10/2013

Interesant si iti da de gandit cand esti singura acasa si vrei sa faci ceva bun si dulce

(0) (0) Abuz
21/02/2014

In copilarie mama imi facea ceva asemanator , folosea in loc de migdale nuci.

(0) (0) Abuz
13/04/2012

Multumesc mult de sfaturi. cred ca va fi o sper surpriza pentru prietena mea.

(0) (0) Abuz
06/03/2015

Excelent articol! ...mai ales finalul...am ras....bravo! frumos!

(0) (0) Abuz
29/06/2012

Ale mele sunt groaznice .. :( nu stiu ce am facut cu ele ...

(0) (0) Abuz
29/11/2012

Vor face parte din meniul de Craciun. Arata fenomenal!!!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:


Punctează această reţetă:

Video sugerat

Cum sa faceti caramel?




Rețete

Articole conexe

Cum stii daca mananci Macarons de calitate indoielnica?Cum stii daca mananci Macarons de calitate indoielnica?Am plecat la colindat, la piftii de degustat...Am plecat la colindat, la piftii de degustat...Cum gatim bamele?Cum gatim bamele?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale