Petitchef

Frittelle morbide con confettura di fragole

Desert
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
360 g faina 00

250 g faina Manitoba

250 g cartofi fierti

70 g zahar

60 g unt

1 lamiie

2 oua mijlocii

25 g drojdie proaspata

un picut de sare

100 g lapte la temperatura camerei

ulei


pentru decorat:

gem de capsuni

zahar vanilat

Preparare

  • Intr-un castron punem laptele, drojdia, o lingura de faina si o lingurita de zahar, amestecam bine pina se dizolva drojdia si lasam la fermentat timp de 15 minute. Cernem cele doua tipuri de faina , lasam deoparte 60 de g de faina iar restul o punem in vasul robotului.
  • Adaugam cartofii curatati dar inca calduti, dati prin masina de tocat carne, eu am un instrument special pentru cartofii fierti, adaugam maiaua , coaja rasa de la lamiie, ouale, untul moale pe care l-am topit in MO apoi l-am lasat la racit, laptele, iar dupa ce am amestecat bine ingredientele, adaugam un pic de sare si continuam framintarea, circa 15 minute.
  • Daca vedem ca aluatul e prea tare, mai adaugam un pic de apa, atentie nu prea multa, depinde de faina... vom obtine un aluat moale, acoperim cu o folie vasul cu aluatul, lasam la dospit timp de 90 de minute, bineinteles la loc caldut si ferit de curentii de aer. Asa arata aluatul meu dupa o ora jumatate.
  • Rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata, adaugam cele 60 de g de faina pe care le-a lasat deoparte cind am cernut faina si framintam din nou, formam mingiute de circa 60 de g iar cu ajutorul sucitorului intindem un pic aluatul, dupa care facem o gropita in mijlocul gogosii.
  • Si lasam din nou la dospit timp de 20 de minute.Infierbintam uleiul, nu va zgirciti, altfel daca puneti putin ulei in tigaia de prajit veti obtine turte in ulei, nu gogosi, luam cite o gogoasa si apasam din nou pe gropita din mijloc, le prajim pe ambele parti pina vom vedea ca au crescut frumos si s-au colorat pe masura gusturilor noastre.
  • Le asezam pe hirtie absorbanta, umplem gropita cu gem de capsuni sau de care avem prin casa, presaram din abundenta zahar pudra.
  • Si servim caldute sau reci, sint bune si fragede, fragede.Daca mai ramin pentru a doua zi , citeva secunde in microunde si vom avea gogosi proaspete, servite la micul dejun alaturi de o canita cu lapte sau cafea cu lapte .



Comentarii:

Ramona, 18/09/2019

Spui de lapte sal pun in castron..ok!....intrebarea mea este...CAT?..nu precizezi nicaieri,si mai ales ca spui ca se pune laptele prima data Atentie cat pui fiindca daca pui prea mult cantitatea ingredientelor spusa aici nu mai e valabila si parerea mea e ca cine incearca sa faca dupa reteta asta iese un mare esec

(1) (0) Abuz
18/09/2019

Gogoși cu cartofi

(0) (0) Abuz
18/09/2019

Titlul retetei n-ai reusit sa-l traduci?

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Baccalà con patate
Baccalà con patate
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cartofi duchess - reteta pas cu pas
Cartofi duchess - reteta pas cu pas
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Mini rulouri pantera roz
Mini rulouri pantera roz
9 porții
1h42m
Ușor
3.8 / 5
Rețetă Frittata la cuptor
Frittata la cuptor
8 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: