Petitchef

Gogosi cu branza dulce

Aperitiv
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
cam o treime din aluatul pentru gogosile simple

1 pachet branza dulce (250g)

2 - 3 linguri de zahar

zahar vanilat

1 ou

Preparare

  • Cat timp sta aluatul sa creasca, pregatim branza, adica o amestecam cu oul, zaharul si zaharul vanilat. Trebuie sa aveti grija si sa nu puneti mult zahar pentru ca sa nu fie prea lichida branza, fiindca va curge si gogosile se vor desface si nu ar fi bine. Daca cumva este branza mai lichida, puteti adauga o lingurita de gris, care mai absoarbe din umezeala.
  • Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe suprafata de lucru. Luam bucati cam cat o cana din aluat si le intindem cu sucitorul pana ajung cam la 5 milimetri. Nu trebuie sa fie la fel de gros aluatul ca la gogosile simple, pentru ca cele umplute se prajesc mai greu, iar daca sunt prea groase riscati sa se arda la suprafata dar branza sa ramana cruda.
  • Taiem cu cutitul patrate sau dreptunghiuri din aluat, cam cat o palma de mari. In mijlocul lor punem cate 1 lingurita sau 2 de branza. Daca avem patrate, putem sa facem triunghiuri, adica sa aducem un colt peste coltul opus. Daca avem dreptunghiuri, impaturim tot in forma de dreptunghi, aducand o latura peste cea opusa.
  • Avem grija sa apasam bine de tot marginile ca sa nu iasa umplutura pretioasa. Putem face toate gogosile o data, dar trebuie sa va miscati repede pentru ca primele vor creste destul de mult pana terminati de impachetat tot. Cel mai bine e sa faceti cate 4 - 6 o data, in functie de cat de multe va incap in tigaie si sa opriti focul pana faceti urmatoarea transa. Sau, cel mai bine, sa aveti un ajutor care sa le prajeasca .
  • Resturile care raman atunci cand taiem aluatul le refolosim si le amestecam cu aluatul ramas, sau le prajim ca pe gogosile simple, daca terminam.Prajim gogosile in ulei incins cateva minute pe fiecare parte si le servim calde sau reci, langa un pahar de lapte batut. Retinem ca au in jur de 285 calorii la 100 grame.
B Bucataria Furnicutilor

Poze

Gogosi cu Branza Dulce, poza 1
Gogosi cu Branza Dulce, poza 2
Gogosi cu Branza Dulce, poza 3
Gogosi cu Branza Dulce, poza 4
Gogosi cu Branza Dulce, poza 5
Gogosi cu Branza Dulce, poza 6
Gogosi cu Branza Dulce, poza 7



Comentarii:

30/10/2013

O sa fac deja imi lasa gura apă

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/01/2014

:D

(0) (0) Abuz
27/09/2013

Fff bun o sa incerc

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Gogosi si langosi umpluti cu branza
Gogosi si langosi umpluti cu branza
1 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Gogosi strasbourg
Gogosi strasbourg
4 porții
1h10m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă GOGOSI SIMPLE (MINCIUNELE)
GOGOSI SIMPLE (MINCIUNELE)
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Gogosi cu mere
Gogosi cu mere
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Gogosi pufoase la cuptor
Gogosi pufoase la cuptor
8 porții
2h15m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Gogosi pufoase - Petitchef
Gogosi pufoase - Petitchef
20 porții
1h10m
Ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branzaPufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneascaPufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneascaBranza cu mucegai sau Branza AlbastraBranza cu mucegai sau Branza AlbastraSa mancam dulce si sa vorbim dulce - Baclavaua!Sa mancam dulce si sa vorbim dulce - Baclavaua!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei