Petitchef

Gem de caise cu pepene

Desert
4 porții
15 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g. caise


400 g.  zahar

Preparare

  • Cum se procedeaza:
    Se oparesc caisele si se curata de coaja si samburi. Se taie pepenele in doua, se scot samburii si se indeparteaza coaja.
  • Se amesteca caisele cu pepenele intr-un vas cu mixerul si se adauga zeama de lamaie. Se toarna apoi compozitia intr-un vas inalt, se adauga zaharul si se pune la fiert, amestecand continuu, pana gemul scade si se leaga.
  • Se toarna gemul in borcane curate si se capseaza. Se pun borcanele cu gura in jos timp de 5 minute dupa care se pun la racit.

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Tartar cu prosciutto si pepene




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Gem de corcoduse, cu mere si morcovi
Gem de corcoduse, cu mere si morcovi
10 porții
1h15m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Gem de prune
Gem de prune
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
15 porții
45 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Gem de caise - Petitchef
Gem de caise - Petitchef
15 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

12 retete cu Caise12 retete cu CaiseCateva cuvinte despre…ridichea pepeneCateva cuvinte despre…ridichea pepene

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: