- Home
- Rețete
- Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
Gemul de prune este perfect savurat intr-o dimineata de iarna la micul dejun, pe paine unsa cu unt, alaturi de o cana de ceai sau lapte. Si pentru asta e timpul sa te apuci de treaba. Noi avem reteta! Usor de facut, ieftin si spornic!
Ingrediente
Numarul de porții: 15
400 gr zahar
Materiale
vas pentru gatire
borcan(e)
Preparare
- In vasul ales puneti prunele de la care ati scos samburii. Adaugati suc de la 1 lamaie si amestecati.
- Puneti pe foc si aduceti la punctul de fierbere.
- Imediat ce amestecul fierbe, se da focul la mic si se lasa la gatit timp de aproximativ 30 de minute, amestecand din cand in cand.
- Dupa 30 de minute, faceti testul cu lingura. Luati putin gem cu o lingura si puneti-o pe o farfurie rece, daca se lipeste, este gata. In caz contrar, mai lasati-l pe foc inca 10 minute.
- Turnati gemul fierbinte intr-un borcan, inchideti-l si intoarceti-l imediat cu capacul in jos. Lasati-l in aceasta pozitie pana cand se raceste.
- Gata!
Poze
Rețete inrudite
Rețete
Articole conexe