Gem de prune facut in casa
Gemul de prune este perfect savurat intr-o dimineata de iarna la micul dejun, pe paine unsa cu unt, alaturi de o cana de ceai sau lapte. Si pentru asta e timpul sa te apuci de treaba. Noi avem reteta! Usor de facut, ieftin si spornic!
Ingrediente
20
Materiale
- vas pentru gatire
- borcan(e)
Preparare
Preparare15 min
Gătire30 min
In vasul ales puneti prunele de la care ati scos samburii. Adaugati zaharul, suc de la 1 lamaie si amestecati.
Puneti pe foc si aduceti la punctul de fierbere.
Imediat ce amestecul fierbe, se da focul la mic si se lasa la gatit timp de aproximativ 30 de minute, amestecand din cand in cand.
Dupa 30 de minute, faceti testul cu lingura. Luati putin gem cu o lingura si puneti-o pe o farfurie rece, daca se lipeste, este gata. In caz contrar, mai lasati-l pe foc inca 10 minute.
Turnati gemul fierbinte intr-un borcan, inchideti-l si intoarceti-l imediat cu capacul in jos. Lasati-l in aceasta pozitie pana cand se raceste.
Gata!
FAQ ❓
Cât timp durează să prepari gemul de prune?
Prepararea gemului de prune durează aproximativ 45 de minute, incluzând 15 minute de pregătire și 30 de minute de gătire.
Care sunt ingredientele necesare pentru gemul de prune?
Ingredientele necesare sunt 500 grame de prune, 400 grame de zahăr și sucul de la o lămâie.
Ce tip de borcane sunt recomandate pentru păstrarea gemului?
Se recomandă utilizarea borcanelor sterilizate pentru a asigura o conservare optimă a gemului.
Cum știu când este gata gemul de prune?
Gemul este gata atunci când, după 30 de minute de gătire, se lipește de lingură pe o farfurie rece. Dacă nu, mai lăsați-l pe foc încă 10 minute.
Pot adăuga alte ingrediente în gemul de prune?
Da, puteți adăuga condimente precum scorțișoară sau vanilie pentru a-i da un gust diferit, dar asigurați-vă că nu modificați proporțiile de bază.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 92Kcal
- Carbo: 22.4g
- Grăsimi: 0.1g
- Grăsimi sat.: 0g
- Proteine: 0.2g
- Fibre: 0.6g
- Zahăr: 22.2g
- ProPoints: 2
- SmartPoints: 5
Informații nutriționale pentru 1 porție (47g)
Echipamente de gătit
Plită
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
4/5, 10 voturi 1 comentariu
constanta_s2014
Exagerat de mult zahar! Cum sa pui la doar 500g de prune 400g de zahar, ce, faci dulceata? Prunele sunt si ele dulci si la 500g prune sunt suficiente 200g zahar! Pune zaharul peste prune si lasa-le peste noapte sa-si lase sirop si abia atunci le pui la fiert. La prune nu este nevoie de zeama de lamaie; zeama de lamaie se pune in general la fructele cu o culoare deschisa(caise, piersici, gutui etc) ca sa si-o pastreze.




Punctează această reţetă