Petitchef

Brioches tressées cu gem de caise

Pentru micul dejun sau pauza de gustare, lasati-va ispititi de briosele noastre pufoase umplute cu gem de caise parfumat. Un adevarat deliciu pentru intreaga familie.
Pentru a urma pasii realizarii acestei retete, dar si tehnica noastra de pliere, urmariti cu atentie videoclipul si detaliile din reteta scrisa.

Gustări
8 porții
30 min
3 ore
15 min
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

8

Materiale

  • Robot patiserie
  • sucitor

Preparare

  • Etapa 1 - Brioches tressées cu gem de caise
    Turnati faina in vasului robotului, apoi sarea si zaharul. Adaugati untul moale si oul. Faceti o gropita pentru a pune drojdia care nu ar trebui să intre in contact cu zaharul si sarea.
  • Etapa 2 - Brioches tressées cu gem de caise
    Incalziti laptele si adaugati-l la amestec. Framantat la viteza 2 timp de 3 - 5 minute. Formati o bila de aluat si acoperiti cu un prosop curat. Lasati aluatul sa creasca 2 ore.
  • Etapa 3 - Brioches tressées cu gem de caise
    Formati o bila din aluatul si impartiti în 8 bile mici de aproximativ 120 gr. Aplatizati bilele cu sucutorul apoi intindeti gemul si rulati pentru a obtine o bagheta.
  • Etapa 4 - Brioches tressées cu gem de caise
    Taiati bagheta pe jumatate pe verticala si faceti o cruce cu ea. Uniti capatul de jos al aluatului cu cel de sus si cel din dreapta cu cel din stanga (ca in videoclip).
  • Etapa 5 - Brioches tressées cu gem de caise
    Acum aveti doua suvite pe fiecare parte pe care trebuie sa le incrucisatii: pliati suvita dreapta in sus si cea din stanga spre dvs.
  • Etapa 6 - Brioches tressées cu gem de caise
    Impletiti cele doua suvite impreuna trecand suvița de la dreapta spre varf si celelalte doua, trecand una peste cealalta.
  • Etapa 7 - Brioches tressées cu gem de caise
    Rasuciti cele doua suvite spre dvs., apoi suciti impletitura formata spre stanga si asezați varful sub partea centrala. Procedați la fel cu ambele suvite superioare si suciti impletitura la dreapta de data aceasta. Urmariti cu atentie videoclipul.
  • Etapa 8 - Brioches tressées cu gem de caise
    Asezati chiflele pe tava captusita cu hârtie pergament si lăsati sa stea 1 ora la temperatura camerei. Introduceti la cuptor pentru 15 minute la 180° C
  • Etapa 9 - Brioches tressées cu gem de caise
    Gata!

Observații:

Drojdia: Drojdia de panificatie nu trebuie sa intre în contact cu sarea sau zaharul, ci isi va pierde proprietatile. Puteti inlocui 20 de grame de drojdie proaspata cu 15 grame de drojdie uscata pe care va trebui sa o diluati in putin lapte cald inainte de a o adăuga in vas.

Gem: Puteti alege gemul preferat.

Poze

Brioches tressées cu gem de caise
Brioches tressées cu gem de caise - poza 2
Brioches tressées cu gem de caise - poza 3
Brioches tressées cu gem de caise - poza 4
Brioches tressées cu gem de caise - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gem de caise - petitchef
Gem de caise - petitchef
15 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bilute energizante cu caise
Bilute energizante cu caise
6 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Caise gratinate
Caise gratinate
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu caise fara gluten
Tarta cu caise fara gluten
8 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Brie cu migdale si caise
Brie cu migdale si caise
8 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

“Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile 12 retete cu Caise 12 retete cu Caise Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează