Petitchef

Brioches tressées cu gem de caise

Gustări
8 porții
30 min
3 ore
15 min
Ușor
Pentru micul dejun sau pauza de gustare, lasati-va ispititi de briosele noastre pufoase umplute cu gem de caise parfumat. Un adevarat deliciu pentru intreaga familie.
Pentru a urma pasii realizarii acestei retete, dar si tehnica noastra de pliere, urmariti cu atentie videoclipul si detaliile din reteta scrisa.

Ingrediente

Numarul de porții: 8
500 gr faina

10 gr sare

100 gr zahar

60 gr de unt

250 ml lapte

1 ou

20 gr drojdie de panificatie proaspata

gem caise

Materiale

Robot patiserie
sucitor

Preparare

  • Etapa 1 - Brioches tressées cu gem de caise
    Turnati faina in vasului robotului, apoi sarea si zaharul. Adaugati untul moale si oul. Faceti o gropita pentru a pune drojdia care nu ar trebui să intre in contact cu zaharul si sarea.
  • Etapa 2 - Brioches tressées cu gem de caise
    Incalziti laptele si adaugati-l la amestec. Framantat la viteza 2 timp de 3 - 5 minute. Formati o bila de aluat si acoperiti cu un prosop curat. Lasati aluatul sa creasca 2 ore.
  • Etapa 3 - Brioches tressées cu gem de caise
    Formati o bila din aluatul si impartiti în 8 bile mici de aproximativ 120 gr. Aplatizati bilele cu sucutorul apoi intindeti gemul si rulati pentru a obtine o bagheta.
  • Etapa 4 - Brioches tressées cu gem de caise
    Taiati bagheta pe jumatate pe verticala si faceti o cruce cu ea. Uniti capatul de jos al aluatului cu cel de sus si cel din dreapta cu cel din stanga (ca in videoclip).
  • Etapa 5 - Brioches tressées cu gem de caise
    Acum aveti doua suvite pe fiecare parte pe care trebuie sa le incrucisatii: pliati suvita dreapta in sus si cea din stanga spre dvs.
  • Etapa 6 - Brioches tressées cu gem de caise
    Impletiti cele doua suvite impreuna trecand suvița de la dreapta spre varf si celelalte doua, trecand una peste cealalta.
  • Etapa 7 - Brioches tressées cu gem de caise
    Rasuciti cele doua suvite spre dvs., apoi suciti impletitura formata spre stanga si asezați varful sub partea centrala. Procedați la fel cu ambele suvite superioare si suciti impletitura la dreapta de data aceasta. Urmariti cu atentie videoclipul.
  • Etapa 8 - Brioches tressées cu gem de caise
    Asezati chiflele pe tava captusita cu hârtie pergament si lăsati sa stea 1 ora la temperatura camerei. Introduceti la cuptor pentru 15 minute la 180° C
  • Etapa 9 - Brioches tressées cu gem de caise
    Gata!

Video

YouTube

Observații:

Drojdia: Drojdia de panificatie nu trebuie sa intre în contact cu sarea sau zaharul, ci isi va pierde proprietatile. Puteti inlocui 20 de grame de drojdie proaspata cu 15 grame de drojdie uscata pe care va trebui sa o diluati in putin lapte cald inainte de a o adăuga in vas.

Gem: Puteti alege gemul preferat.

Poze

Brioches tressées cu gem de caise, poza 1Brioches tressées cu gem de caise, poza 2Brioches tressées cu gem de caise, poza 3Brioches tressées cu gem de caise, poza 4Brioches tressées cu gem de caise, poza 5




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Gem de caise - Petitchef
Gem de caise - Petitchef
15 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Clafoutis cu caise
Clafoutis cu caise
6 porții
1h10m
Foarte ușor
Rețetă Dulceata de caise la multicooker philips
Dulceata de caise la multicooker philips
6 porții
3h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Prajitura noapte si zi cu gem de caise
Prajitura noapte si zi cu gem de caise
8 porții
48 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura cu nuca si gem de caise
Prajitura cu nuca si gem de caise
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si gem de caise
Tort cu ciocolata si gem de caise
8 porții
2h40m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

12 retete cu Caise12 retete cu Caise

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: