Caisele sunt fructele de la care putem consuma cu moderatie sisamburii. Avand o culoare galben-auriu sau galben-portocaliusi unparfum aparte, caisele sunt fructele cele mai bogate in vitamina C si complexul de vitamine B dar si potasiu si betacaroten. Caisele isi arata adevarata aroma si parfumul inconfundabil in dulceata sau gemdar se simt bine alaturi de branzeturi (de oaie sau capra). In bucatarie se intalnesc in retete de prajituri precum Valurile Dunarii cu caise, Galuste cu caise, intr-o salata de fructe persana, dar pot fi ingredient pentru garnitura la carnea de porc si de rata. Caisata este un lichior de casa, care se serveste la desert, langa o prajitura cu fructe.
Ingrediente: 12 caise 50 gr zahar brun 4 oua 80 gr de zahăr 1 pachet de zahar vanilat 100 gr de faina 1 plic praf de copt 1 varf de sare 75 gr pudra de mig...
Ingrediente: 2 kg caise 700 gr zahar Sucul proaspat stors de la o lamaie 2 pliculete de Gelfix Super 3:1 de la Dr. Oetker (optional) Multicooker Philips 5 bor...
Multi dintre noi ne aducem aminte prea rar ca trebuie sa mai consumam fructe, in starea lor naturala. Astazi procesarea alimentelor a ajuns la cel mai inalt nivel si credem ca, daca am baut un suc la cutie sau sticla „fara conservanti si coloranti” ne-am luat portia...
Ingrediente: Pentru panna cotta : 300 ml lapte 300 ml smantana 90 gr zahar 1 pastaie de vanille 3 foi de gelatina apa Pentru coulisul de caise: 150 gr de...
Ingrediente: 9 caise 3 oua 300 ml lapte 1 lingurita esenta vanilie 50 gr faina 100 gr zahar brun 100 gr migdale pudra 50 gr unt 2 linguri de fulgi de migd...
Ingrediente: 1 foietaj fara gluten 200 gr pudra de migdale 35 gr de amidon de porumb 40 gr zahar de cocos 1 varf de sare 200 ml smantana de migdale 3 linguri...
Avand o culoare galben-auriu sau galben-portocaliu si un parfum aparte, caisele sunt fructele cele mai bogate in vitamina C si complexul de vitamine B dar si potasiu si betacaroten. Caisele isi arata adevarata aroma si parfumul inconfundabil in dulceata sau...
Ingrediente: o cana de untura(250 ml) 4 linguri de smantana fermentata 4 galbenuse 5 linguri de zahar 1 zahar vanilat o lingurita de bicarbonat (pe care eu il st...
Ingrediente: Ingrediente blat: (folosim ca unitate de masura o cana de 250 ml) 250 g unt / margarina 1 cana (200 g) zahar 5 galbenusuri 1 cana (250ml) lapte ca...
Ingrediente: Blatul: o cana (150 ml) de apa, 1/2 cana de ulei, 2 cani de faina, 1 cana de zahar, o mana de nuci macinate, zeama de la o jumatate de lamaie, o lingu...
Ingrediente: 500 g caise (sau 10 bucăți mai mari) 10 g zahăr vanilat 200 g făină 10 g praf de copt 1/2 linguriță sare 4 ouă (mari) 200 g zahăr 4 linguri ule...
Ingrediente: 5 oua mari la temperatura camerei 10 linguri mai de zahar fin 5 linguri faina alba de grau 500 fructe decongelate, sau proastepe daca se poate...
Ingrediente: 500 g faina de tip 00 250 g zahar 2 oua 250 g unt 1/2 lingurita praf de copt Pt umplutura: 2 gutui 2-3 linguri de zahar 3-4 linguri de gem de caise/...