
Clafoutis de caise
Desert Foarte ușor 15 min 45 min
Ingrediente: 500 gr caise 3 ouă 200 ml lapte 80 gr zahăr 40 gr făină 30 gr unt 1 linguriță de vanilie (sau un pachet de zahăr vanilat)
Caisele sunt fructele de la care putem consuma cu moderatie sisamburii. Avand o culoare galben-auriu sau galben-portocaliu si unparfum aparte, caisele sunt fructele cele mai bogate in vitamina C si complexul de vitamine B dar si potasiu si betacaroten. Caisele isi arata adevarata aroma si parfumul inconfundabil in dulceata sau gemdar se simt bine alaturi de branzeturi (de oaie sau capra). In bucatarie se intalnesc in retete de prajituri precum Valurile Dunarii cu caise, Galuste cu caise, intr-o salata de fructe persana, dar pot fi ingredient pentru garnitura la carnea de porc si de rata. Caisata este un lichior de casa, care se serveste la desert, langa o prajitura cu fructe.























