Petitchef

Pavlova

Desert
2 porții
60 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2

pentru bezea:

3 albusuri

un varf de sare

180 g zahar tos

1 plic zahar vanilat

1/2 lingurita otet

frisca lichida

Preparare

  • Frisca lichida se bate cu mixerul.Cu fructele am procedat in felul urmator: 1/3 din cutie le-am pastrat proaspete, iar din 2/3 am facut un sos. Intr-o oala pe foc medium se pun fructele si se adauga 2 linguri de zahar. Se tine pe foc 5-10 minute, amestecand din cand in cand, sau pana ce fructele incep sa se desfaca.
  • Cuptorul se preincalzeste la 150C si se reduce la 100C inainte de a introduce bezelele. Se bat ouale spuma si pe o tava tapetata cu hartie de copt se formeaza bezelele. Mie mi-au iesit 4 de circa 10 cm in diametru.
  • Se tin in cuptor in jur de o ora, dar trebuie verificate sa ramana pe cat posibil albe, sau foarte putin galbui, in nici un caz maro.
  • Bezelele trebui sa aibe coaja crocanta, iar la interior sa ramana moi si pufoase. Cand bezeaua este gata, se stinge focul si se lasa in cuptor cu usa deschisa sa se raceasca.

Poze

Pavlova, poza 1Pavlova, poza 2Pavlova, poza 3Pavlova, poza 4Pavlova, poza 5Pavlova, poza 6Pavlova, poza 7


Comentarii:

27/02/2018

Dupa mine este egala cu 0!!!!
eu fac acceasta prajutura Pavlova;;4 albusuti se bat spuma ,apoi adaugam pe rind 1 cana zahar ,ilingurita esenta de vanilie ,1 lingurita otet si 3 linguri faina facuta din floricelele de porumb(se gaseste in comert) se pune intr-o tava rotunda care am tapetato cu hirtie de copt si cu partea de jos decapotabila sa se scote mai usor din tava. Se pune la cuptor la temperatura de 125 grade ,timp de 1 ora.Dupa ce sa stins cuptorul se mai lasa in cuptor inca 20 minute. Dupa ce sa scos din forma se lasa la racit .Intre timp am batut frisca si cind blatul dealbus este complect rece se pune frisca peste el si se orneaza cu fructe eu prefer kivi fruct si afine . Asta este adevarata Pavlova care eu,o fac aici in Noua -Zelanda(este prajitura Noi Zelande.) Intradevar este o prajitura dulce dar, foarte buna.

(0) (1) Abuz
Tania, 27/02/2018

Prajitura este minunata ca doar n-a rezistat atata vreme degeaba. Redarea este insa facuta in doi peri si nu inteleg de ce.

(0) (0) Abuz
27/02/2018

90 gr. zahăr de persoană? Otravă curată. Dece recomandaţi aşa ceva? Se ştie cât de nociv este zahărul.
Şi la ce atâta muncă când mult mai sănătos este să mănânci fructele, fără să le mai coci în cuptor, deci să le anihilezi roice principiu activ. Reţetă MIZERABILĂ

(0) (0) Abuz
25/02/2015

Afinele din cutie nu poti sa le pastrezi proaspete, pentru ca sunt deja congelate! Reteta e incomplta si copiata de pe net, lipseste asamblarea fructelor pe patul de frisca si bezea, o reteta de aruncat la cos!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pavlova
Pavlova
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu foi de bezea (pavlova ii)
Tort cu foi de bezea (pavlova ii)
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Pavlova ca la mama ei acasa
Pavlova ca la mama ei acasa
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-petitchef
Salata de fasole boabe-petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Salata japoneza de varza
Salata japoneza de varza
4 porții
4 ore
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Red velvet cake
Red velvet cake
10 porții
4h25m
Dificil
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: